De Nederlandse opstelling in het Schengendossier zorgt in Brussel voor veel irritatie. Zoveel, dat het de kandidatuur van Hans Leijtens voor een Europese topfunctie in gevaar brengt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse opstelling in het Schengendossier zorgt in Brussel voor veel irritatie. Zoveel, dat het de kandidatuur van Hans Leijtens voor een Europese topfunctie in gevaar brengt. © ANP

Nederland dreigt Europese topbaan mis te lopen: ‘Hierover zou geen politiek spel moeten worden gespeeld’

Nederland kan een hoge EU-functie mislopen doordat het bij een ander Europees onderwerp als enige volhardt in een eerder ingenomen standpunt. Het gaat om de baan van hoogste baas van Frontex, de Europese instelling voor grensbewaking.

49 reacties

 • GJ de Vries

  2 maanden geleden
  GJ de Vries Een vrije Europese zone met het VK, Noorwegen en Zwitserland e.d. En 'Het ga jullie goed' tegen het ondemocratische, niets goeds voor ons bijdragende EU! Weg van alle rare beslissingen waar we blij voor zouden moeten zijn, maar dat zijn we niet!
 • Marc Catheline

  2 maanden geleden
  Veel mensen hier schijnen niet in te zien dat zonder EU dus zonder toe gang tôt de interne markt onze welvaart een fractie zou zijn van de huidige. Zelfs een politica als Georgia Meloni beseft dat. Kijk eens naar VK hoeveel de Brexit hen kost. Genoeg op de EU aan te merken maar NL alleen zonder lid te zijn van een van de grootste economische machtsblokken zou economisch nergens zijn.
 • Jai Harnam

  2 maanden geleden
  Europesche landen werken toch samen, waarom maken de European druk hierover. Burgers moeten betalen MARK RUTTE's vrienden profiteren het 1. Als het fout loopt, mark rutte gaat zeggen, ik kan het niet meer herinneren 2. Als boeren moet gepest worden, geeft mark rutte excuus, Brussel heeft dit regels gesteld
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  wij hebben hier niemand voor een topbaan in de EU, kunnen hier de boel niet eens aan....
 • Dre Haas

  2 maanden geleden
  Spiegeltje spiegeltje aan de wand .... Die hele EU is een stoelendans van carrieremakers die zich als autocraten gedragen. En maar wijzen naar andere landen. En aan de top krijgen deze autocraten 18.000 euro extra per maand als inflatie-correctie. Daar moet jan-met-de-pet als belastingbetaler zelf een jaar lang voor werken. Bizar en grotesk. Maar oh wee als iemand deze misstanden benoemt en het woord revolutie in de mond durft te nemen.