Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
Volledig scherm
Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). © ANP

Nederland sluit verdragen met Emiraten, Dubai niet langer veilige schuilplaats voor criminelen

Zware criminelen uit Nederland kunnen zich niet langer verschuilen in het emiraat Dubai. Nederland sluit twee verdragen met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Daarmee wordt het voortaan mogelijk om verdachten aan Nederland uit te leveren.

13 reacties

 • Norbert Schooten

  1 maand geleden
  Hele goede zaak, nu de straffen nog flink verhogen, en in een lege cel stoppen. Want het hoort geen vakantie paradijs voor de criminelen te zijn zoals het nu wel is.
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder Ik begrijp Grappenhaus niet. Waarom niet alle energie gestopt in verdragen met Marokko en Turkije over het uitzetten van mensen die de Turkse of de Marokkaanse nationaliteit hebben en die in Nederland veroordeeld zijn voor zware delicten zoals geweldpleging, drugshandel en verboden wapenbezit?
 • Erik Gemser

  1 maand geleden
  Eindelijk! Had eerder gemoeten. Beter laat dan nooit. Ik heb geen inzicht op Noord-Afrikaanse landen en de status daar van, maar dit succes mag grote navolging hebben in het algemeen. Doe ook maar meteen al het geld wat er aan de criminaliteit is verdiend bij....
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Ha, Ha, ha😃😃😃 ze houden in Dubai vakantie maar de buit ligt in dit klein landje goed verstopt. Nederland is klein maar groot als doorvoer of productie van verdovende middelen. Spelde prikje in een hele grote hooiberg.
 • Farid Kader

  1 maand geleden
  Doet die Grapperhaus toch nog wat goed
 1. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

  Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.