Nederlander moet vaker en flink dieper in buidel tasten: inflatie neemt explosief toe

hoogste sinds 2002Economen worden er nerveus van en dat merk je in de portemonnee: de inflatie neemt explosief toe, tot het hoogste punt in twintig jaar. Maar ingrijpen, dat doen overheden niet. Nog niet.

46 reacties

 • R Jansen

  6 maanden geleden
  Het probleem van belastingverlaging is dat het verschil niet bij de consument komt maar in de zakken van de handelaren verdwijnt. De consumenten prijzen zullen voor de vorm wel iets zakken maar zeker niet het werkelijke verschil.
 • Theo Boerboom

  7 maanden geleden
  @David Molenaar:"Met dank aan Rutte en co. Overal om ons heen wordt de BTW verlaagd, maar bij ons gooien ze er een paar procent op" Aan de andere kant haalt Rutte al jaren multinationals in ons land, om hier hun vestigingsregistratie onder lage belastingsvoorwaarden te "garanderen". Hier zijn eurolanden ook niet blij mee. Daartegenover heft hij meerdere consulaten (voor de burger) in andere eurolanden op (in Duitsland bijv. Düsseldorf en Bremen). Lang leve de digitale ontwikkeling?!
 • Wilhelmus Liebrand

  7 maanden geleden
  We hebben nu 20 jaar geprofiteerd van een bijzonder lage inflatie ,nu hij weer eens een keertje boven de 2 procent komt schieten alle zielepoten weer in de stress. Het is om je kapot te lachen,wat een gedram weer.
 • Paul Lamote

  7 maanden geleden
  Overal in Europa worden nu al jarenlang ongedekte cheques uitgedeeld door de ECB en de overheden. Niet zo vreemd dat dan op een gegeven moment de inflatie gierend uit de klauwen loopt.
 • Maria Yvonne Franssen

  7 maanden geleden
  @Molenaar: als de BTW nu ook nog verlaagd werd, dan zou de inflatie nog harder stijgen. @DeJong: falend beleid van de ECB? Dit keer niet. De vele miljarden die uitbetaald zijn tijdens de lockdowns waren nodig om mensen in leven te houden en de economie draaiende. Maar iedereen moet begrijpen dat dit tot extra inflatie gaat leiden. Niet de schuld van Rutte & Co maar nu hoofdzakelijk de schuld van de Corona-crisis. Al het verdampte geld zal terugverdiend moeten worden om de inflatie af te remmen.