Ministers Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Eric Wiebes (Economische Zaken) en Wopke Hoekstra (Financiën) kondigen vanmiddag het derde steunpakket aan. Deze foto is van de presentatie van het vorige pakket. Deze keer is Hoekstra er niet bij omdat hij verkoudheidsklachten heeft.
Volledig scherm
Ministers Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Eric Wiebes (Economische Zaken) en Wopke Hoekstra (Financiën) kondigen vanmiddag het derde steunpakket aan. Deze foto is van de presentatie van het vorige pakket. Deze keer is Hoekstra er niet bij omdat hij verkoudheidsklachten heeft. © ANP

Nieuw noodpakket kost 11 miljard, uitgestelde belasting moet binnen twee jaar betaald zijn

Het kabinet trekt nog eens 11 miljard euro uit om banen en bedrijven overeind te houden in de coronacrisis. Het derde steun- en herstelpakket heeft een looptijd van negen maanden. Wel komt er al op 1 januari 2021 een einde aan de mogelijkheid voor bedrijven om uitstel van belastingen te krijgen. De achterstallige belasting moet binnen twee jaar worden terugbetaald. 

  1. 1,8 miljoen vaccinaties niet geregistreerd: ‘Maak je geen zorgen over coronapaspoort’
    PREMIUM
    video

    1,8 miljoen vaccina­ties niet geregi­streerd: ‘Maak je geen zorgen over coronapas­poort’

    De problemen met de vaccinregistratie in Nederland blijven aanhouden. Liefst 1 miljoen prikken die door de GGD zijn gezet, zijn door ICT-problemen bij die dienst nog niet verwerkt in de centrale database van het RIVM. Ook bij huisartsen en zorginstellingen zijn de achterstanden nog groot. Toch hoeven mensen zich geen zorgen te maken om hun coronapaspoort, bezweren betrokken partijen.