Volledig scherm
. © Twitter/Rob Jetten

Nieuwbakken D66-leider Rob 'Robot' Jetten reageert met grap op bijnaam

De nieuwe fractievoorzitter van D66, Rob Jetten, heeft via Twitter met een grapje gereageerd op de bijnaam 'Robot', die hem ten deel viel na een interview met Jeroen Pauw. Hij gaf daarin een reeks ontwijkende antwoorden ten beste.

,,Ik kreeg deze week veel bloemen, kaarten & chocolade. Dank! Maar het allerleukste cadeau is toch wel de talkibot. Handig voor m'n volgende interview met Frits Wester. #roborob", schrijft Jetten. Een Talkibot is een klein speelgoedrobotje waarmee spraak kan worden opgenomen.

Jetten was dinsdag te gast in Pauw en raakte al snel verstrikt in zijn gedraai om de vragen van de presentator. Vooral de vraag hoelang hij al wist dat hij D66-boegbeeld Alexander Pechtold zou gaan vervangen, kostte Jetten de nodige hoofdbrekens.

Pauw vroeg hem uiteindelijk: ,,Heeft u zelf het idee dat u antwoord geeft op mijn vraag? Ook op die vraag kwam een schoorvoetend ,,Het is wel het antwoord dat ik kán geven op jouw vraag'' als antwoord. De fractie zou pas kort ervoor over Jettens positie hebben beslist.

Twitterblunder

Eerder deze week zorgde Jetten online voor hilariteit toen hij een 'pijnlijk blundertje' op Twitter beging. De nieuwbakken D66-voorzitter feliciteerde partijgenoot Rutger Schonis met zijn plek in de Kamer, maar liet de opmerking 'zoiets?' in de tweet staan. 

Waarschijnlijk heeft hij de tekst van het berichtje eerst aan iemand, ter controle, laten lezen. Jetten werd snel attent gemaakt op het foutje, maar verwijderen van de tweet kwam te laat. Het berichtje was al opgepakt en deed de ronde op internet.

Bekijk hieronder een compilatie van de nieuwe fractievoorzitter van D66, Rob Jetten: