Nieuwe reisadvie­zen: Frankrijk en België naar ‘geel’, Spanje nog op ‘oranje’

VIDEOHet kabinet raadt reizen naar vakantieland Frankrijk en buurland België vanaf morgen niet langer af. Wel gaat het reisadvies voor de Portugese hoofdstad Lissabon, populair voor stedentripjes, terug naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) vanwege ‘de zorgwekkende deltavariant’ van het coronavirus die daar rondwaart.

7 reacties

 • Ronald Donders

  4 weken geleden
  Veel Nederlanders hebben bewezen geen eigen verantwoordelijkheid te kunnen nemen, zodra de Horeca weer open ging hield het gross zich niet meer aan de 1,5 meter afstand, reizen is geen probleem zolang je maar aan de veiligheidsregels houdt, 1,5 meter afstand, handen desinfecteren, buiten afspreken enz enz. We zijn nog lang niet af van dit virus, gaat nog zeker tot volgende zomer duren.
 • Kirsten Brussaard

  1 maand geleden
  Hofman, goed opgemerkt. Heel Spanje op code oranje houden terwijl de meeste provincies in Spanje door de EU op groen zijn gezet! Er kan dus beter naar gekeken en gehandeld worden. En dat de feestende jongere uit Portugal en Spanje COVID mee terug nemen is uit onderzoek gebleken niet waar, zij hadden dit al in NL opgelopen. Duitsland ziet ook dat er provincies in NL van code rood afgehaald konden worden…etc etc.
 • Marijke van der Hoek

  1 maand geleden
  Het is ieders eigen keuze om wel of niet op vakantie te gaan. Maar realiseer je wel dat de pandemie nog lang niet over is en dat je dus het risico loopt dat de toestand in een land verslechtert met alle consequenties van dien. Als de toestand in Nederland straks mogelijk weer verslechtert en de regels weer aangescherpt worden dan moet je ook niet klagen en demonstreren als je er nu voor kiest mogelijk Covid en varianten daarvan mee terug te nemen naar Nederland!
 • Gijs Schippers

  1 maand geleden
  Goed nieuws, maar dan ben je alsnog afhankelijk van hoe deze landen ons inschalen..... Wij zijn voor veel EU landen nog knalrood :/
 • Hofman

  1 maand geleden
  Hé wat raar dat nu een gebied uit een land wel weer op oranje mag zoals nu gebeurt bij Lissabon. Waarom kan dit al die tijd dan niet andersom voor de regio Valencia in Spanje ? Waar de cijfers al heel lang heel laag zijn. Dit gebied staat op de EU kaart op groen. Er wordt constant gezegd dat de Nederlandse overheid en het het RIVM een land in zijn geheel beoordelen. Dus zijn de mensen uit deze regio de dupe van deze regel.
 1. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

  Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.