Informateur Johan Remkes verlaat het gebouw van de Tweede Kamer na afloop van gesprekken over de kabinetsformatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Informateur Johan Remkes verlaat het gebouw van de Tweede Kamer na afloop van gesprekken over de kabinetsformatie. © ANP

Nieuwe verkiezingen worden niet langer uitgesloten: ‘Zou een schande zijn’

FormatieVoor het eerst wordt er aan het Binnenhof openlijk (én met enige angst) gesproken over nieuwe verkiezingen, nu de formatie hopeloos voortsukkelt.

36 reacties

 • mischa habermehl

  3 weken geleden
  Nieuwe verkiezingen is de enige weg uit deze slangenkuil
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Lijkt me goed nieuwe verkiezingen,de economie draait goed,de Corona bijna de deur uit,en de politiek in een impasse,kan gebeuren Nederland kan wel wat hebben,beter zou nog zijn het huidige kabinet een mandaat voor de komende vier jaar te geven,niet netjes,wel slim,het hele ambtenaren korps weet waar het aan toe is,
 • Weenink

  1 maand geleden
  Ongelofelijk, Ik zie dit aan vanuit het buitenland. Niemand weet toch meer waar dit over gaat? De VVD onder Rutte is duidelijk de grootste partij geworden. De kiezer heeft gesproken. En nu willen ego-politici niet met Rutte samenwerken. Waar gaat dit over? Egos? Vanuit het buitenland gezien doet Rutte het uitstekend als leider in Nederland, hij krijgt het grootste stemmenaandeel van de kiezers. Waar praten we dan nog over? Wat een mess!
 • K.H.S. de Winter

  1 maand geleden
  Zo schiet het niet op, het wordt tijd dat er nieuwe verkiezingen komen en dan wel zonder de VVD, er moet een heel nieuwe regering komen met de andere partijen, stop met dat heen en weer gepraat en start een regering, dat moet voor Prinsjesdag rond zijn.
 • M. Vesters

  1 maand geleden
  Het zou fijn zijn als Nederlanders zich dan niet zouden laten misleiden door een liegende premier. Wat zegt dat over ons moraal? Het is tijd voor iets nieuws. Kan Rutte alsjeblieft een keer gáán? Hebben we nu nog steeds niet geleerd dat zijn visieloze neoliberale overtuigingen helemaal niks waardevols brengen?