Nieuwkomers bestormen Tweede Kamer: ‘Een versnippering van jewelste’

VerkiezingenDe verkiezingen kunnen op 17 maart weleens uitdraaien op promotie- en degradatieduels. Terwijl Volt, JA21, Bij1 en Code Oranje kansrijk zijn om te debuteren, knokken Lijst Henk Krol, Splinter, Denk en 50Plus voor lijfsbehoud.

20 reacties

 • Leenders

  2 maanden geleden
  J. Kock Met de vorige schrijver ben ik het eens. Er moet ingesteld worden dat als je je een partij verlaat je ook de kamer verlaat. Je mag dan de zetel niet meenemen. Het systeem moet nodig veranderd worden.
 • Gerrit Vink

  2 maanden geleden
  Stemmen op een kleine partij is een weggegooide stem. Met al hun onrealistische plannen bereiken ze toch niets. Kleine partijen hebben weinig invloed op het beleid. Daarom zou er een kiesdrempel ingevoerd moeten worden.
 • Lucas Wensing

  2 maanden geleden
  Ik twijfel nog tussen D66 en Volt. Voor spreekt mij heel erg aan. Goede standpunten en een frisse kijk op belangrijke thema's. Ik zou het alleen zonde vinden als ik er op stem en ze komen niet in de kamer. Van de gevestigde partijen heeft dan D66 mijn voorkeur. Ik denk er nog even over na...
 • Frans Visser

  2 maanden geleden
  Vind het belachelijk dat je na een korte periode uit een gekozen partij kunt stappen en je eigen ondemocratische plek kunt behouden, kan mezelf niet aan de indruk onttrekken dat het soms vooropgezet is.
 • van Bergen

  2 maanden geleden
  Zolang "parlementaire democratie" in Nederland inhoudt dat je, met de overwinningschampagne van de vorige avond nog in de hand, een "partij" met meer dan 1.300.000 stemme(n)rs aan de kant kunt schuiven, is van democratie geen sprake. Afgezien van het feit of u het nu wel of niet met een dergelijke partij eens bent, het gaat hier puur om het principe, en het nu gebruikte principe is makkelijk voor de overwinnaar(s), maar onjuist. Het is ook een aanfluiting van het stemsysteem, U dus . .
 1. Nederlanders in de rij voor sneltesten in Duitsland
  Play

  Nederlan­ders in de rij voor sneltesten in Duitsland

 2. Joyce werd chronisch ziek na twee herseninfarcten: 'Vette pech'
  Play

  Joyce werd chronisch ziek na twee hersenin­farc­ten: 'Vette pech'