Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, op het Binnenhof.
Volledig scherm
Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, op het Binnenhof. © ANP

Nog geen kind terug bij toeslagenslachtoffers, speciaal team moet 1115 kinderen gaan helpen

Een speciaal team moet de uithuisgeplaatste kinderen helpen van gezinnen die zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) wil de zaken van de 1115 kinderen uit laten pluizen en actie ondernemen. Toch is het tijdens een proefproject nog niet gelukt een kind terug bij de ouders te krijgen.

40 reacties

 • F.W.J. Hoogsteder

  1 jaar geleden
  Wat een cerschrikkelijke verdwaalde man is dit zeg, staat zover buiten de realiteit en zit in het kabinet, niet raar dat het zo'n zooitje is in Den Haag, en Mark doet net of zijn pinokkio neusje bloed! het is een schade wat dit land NU regeert!
 • Arno Luinenburg

  1 jaar geleden
  Ruim 1100 kinderen uit huis en nog geen een terug na zoveel jaren? De stelling dat kinderen na enkele maanden wennen aan hun nieuwe gezin slaat nergens op; de wortels liggen altijd bij de ouders. Kijk maar naar ‘spoorloos’. De terugplaatsing moet zsm aangepakt worden. Veel kinderen van toen zijn inmiddels 18 en dan vervalt de uithuisplaatsing. Ik hoop dat Pieter Omtzigt kan helpen bij de terugplaatsing en bij kan praten met F. Weerwind. Anders staat die hetzelfde te wachten.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Typisch dat Forum voor Democratie verzocht wordt geen oorlogstermen te gebruiken, maar de woorden staatsontvoeringen, kindontvoerders en zorgmaffia zijn dan weer wel oké. Laat Weerwind gedegen de zaken onderzoeken om te constateren dat er zonder het rampzalige effect van die toeslagenaffaire helemaal geen verslaafde/onbekwame ouders geweest zouden zijn?
 • Hans Geel

  1 jaar geleden
  Franc, aanpakken deze beerput en jou kennende tubo erop.
 • Cornelis Woester

  1 jaar geleden
  Bij iedere nieuwe minister heb Ik altijd weer een beetje hoop. Maar deze beste man kan beter gelijk vertrekken. Ik ben zelf geen slachtoffer maar moest na zijn optreden bij op één wel gelijk extra pilletjes tegen hoge bloeddruk innemen.Ik heb het echt te doen met de slachtoffers van deze slachtoffers van deze staatsontvoeringen. Nieuwe bestuurscultuur. ? Het is een schande.