Notulen onthullen: ‘activistische’ Kamerleden moesten toontje lager zingen

NOTULEN / VIDEOIn het kabinet werd flink geklaagd over ‘activistische’ en ‘tegenwerkende’ coalitie-Kamerleden, onder anderen CDA’er Pieter Omtzigt en VVD-parlementariër Helma Lodders. Zij moesten tot de orde geroepen worden, vonden ministers.

32 reacties

 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Wat ik niet helemaal snap is dat Koolmees zegt dat ambtenaren zich niet kunnen verdedigen. Maar ik heb er een hele trits voorbij zien komen bij de verhoren van de Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslagen. Dat zal straks ook gebeuren bij de parlementaire enquete. Uit het verslag van de Ondervragingscommissie weten we dat topambtenaren een cruciale rol hebben gespeeld bij dit drama en ministers niet of te laat ingrepen (Asscher).
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik denk dat de gemiddelde Nederlander genoeg heeft van dit toneelspel in de Haagse bubbel. Er zijn verkiezingen geweest, er moet een nieuw kabinet komen. De oppositie wil van Rutte af, de man met de meeste binnengehaalde stemmen. De belangrijkste vraag wordt echter niet beantwoord. Zij de gedupeerde toeslagouders met een vertrek van Rutte geholpen? Dat denk ik niet. Deze affaire ontstond met de PvdA in de regering. En de PvdA-ministers noch de PvdA-fractie deden er iets aan.
 • Jan Leeuwenstein

  1 jaar geleden
  Wat opvalt is dat Kamer vragen naar informatie om de fout te vinden werden afgeweerd . Samengevat heeft deze ministersploeg groot onrecht instand gehouden, terwijl in samenwerking met 150 Kamerleden het sneller oplost had kunnen worden. Samenwerking en gebruik makend van de kennis van Omtzigt had groot menselijk leed kunnen worden voorkomen. De schade is groot, graag de veroorzakers op gepaste wijze aan de kant schuiven.
 • v.d. Heiden

  1 jaar geleden
  Ik kan niet anders concluderen dat die linkse kliek uit is op rellen !!!! Wat in deze notulen staat gebeurt al meerdere jarenlang en is niks bijzonders. Dat er over kamerleden wordt gesproken gebeurt ook al menige jaren daar is niks mis mee. Elke nieuwe regering krijgt weer te maken met diensten die niet goed werken omdat er wetten worden gemaakt die in de praktijk niet goed uitvoerbaar zijn. Pak dat eens goed aan !! De hele tweede kamer is hier schuldig aan. Pak de belastingdienst- UWV- aan.
 • van Dijk

  1 jaar geleden
  Goed dat dit boven tafel is gekomen. En ook ik erger me aan de respectloze toon waar men zich in de Kamers mee laat horen. Ik zou zeggen, nu schouders eronder en zorgen dat er een nieuwe regering komt. Laat zien dat je je stem waardig bent en ga aan de slag. Stop met dat oeverloze gezeik.