Volledig scherm
De Intercity direct. © NS

NS verwijdert tijdelijk toeslag bij Intercity direct

De NS zal de komende maanden in de daluren geen toeslag rekenen aan reizigers die met de snelle Intercity direct reizen tussen Rotterdam en Schiphol. Dat zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven tijdens het debat over de infrabegroting.     

Mensen met een treinticket of elektronisch ticket hoeven tussen 10 december 2017 en 28 februari 2018 geen toeslag te betalen, die normaal 2,40 euro bedraagt op dit traject. Ze moeten op werkdagen dan wel reizen tussen 09.30 uur en 16.00 uur of tussen 19.00 uur en 06.30 uur. 

In het weekend en op feestdagen geldt de komende maanden de hele dag geen toeslag. Met deze geste willen de spoorwegen reizigers tegemoet komen, omdat er afgelopen jaren veel problemen waren met de Intercity direct.

Houders van een Intercity direct Altijd Toeslagvrij jaarabonnement ontvangen 100 euro tegemoetkoming. De klanten die dit betreft krijgen hierover schriftelijk bericht. 

Het tijdelijk schrappen van de toeslag wordt betaald uit een fonds waarin boetegelden voor de NS vanwege ondermaatse prestaties zijn gestopt. Het gaat om 2,8 miljoen euro.