Omstreden 2G-plan op de lange baan, ‘langere avondlockdown dreigt’

VIDEO'SHet kabinet bevriest het controversiële plan om ongevaccineerden buiten te sluiten (2G). Ook de uitbreiding van de coronapas naar werk en onderwijs gaat op de lange baan. Het ontbreekt aan voldoende politiek draagvlak, tegelijk is het te vroeg om al sectoren te heropenen. Voor de avondlockdown dreigt dus verlenging. 

415 reacties

 • N Derksen

  1 jaar geleden
  Nu mag de minister wat mij betreft de kamer gewoon overrulen - Invoeren dat 2G beleid. Winkels open met mondkapje op! Cultuursertor open! Sportfaciliteiten open! Allemaal met 2G pas en dan niet meer zeuren over dat je buitengesloten word! Mensen met een medische reden op niet-vaccineren een QR-code op basis van deze uitzondering. Dan kunnen we tenminste weer leven, omzet draaien en voorkomen we dat de clubs, kleine ondernemers en cultuurinstellingen de nek omgedraaid wordt.
 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  @ Elly Zuidinga, Dank voor uw respectvolle reacties. Het is zo prettig.Wanneer die ook geplaatst worden.Zag onlangs een huisarts op de televisie. Die herkent niets van tweedeling wat er nu in de media http://afspeelt.De gevaccineerde respecteert de keuze van de ongevaccineerde. En andersom.
 • elly zuidinga

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat Nederland een vrij land was alleen nu geloof ik dat niet meer. Zelfs vrije mening mag niet meer zoals je hier in deze reacties ziet. iedereen mag gevaccineerd worden maar moet niet, Maar als je het niet doet mag je ook heel veel niet, toch raar. En dat heeft vooral met macht en geld te maken, en een zwabber beleid wat al vele jaren niet inspeelt op de behoeftes of veel te laat zo als nu in de zorg eerst veel ziekenhuizen sluiten want het zijn er teveel, minder mensen in opleiding
 • Truus Geduld

  1 jaar geleden
  En de grondwet wordt gewoon aan zijn laars gelapt De grondwet is om de burgers te beschermen tegen de overheid De overheid dramt maar door terwijl dit de maatschappij zwaar polariseert
 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  Ook heb ik mij gestoord dat veel gevaccineerde op een hoop werden gegooid. Een grote groep die wel de keuze van een ander respecteert.Ook een groep die veelal uit onmacht of frustratie een reactie schrijft. Omdat de zorg/operatie van een dierbare niet door ging. Maar helaas bestond er ook een andere groep die veelal ongenuanceerde uitspraken op sociale media gooide.Lekker makkelijk vanachter een tb. Zo zie ik het.Het is ok wanneer u een andere mening heeft.Maar wees respectvol.