Cora van Nieuwenhuizen (VVD) begint per 1 oktober als voorzitter van de lobbyclub van energiebedrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Cora van Nieuwenhuizen (VVD) begint per 1 oktober als voorzitter van de lobbyclub van energiebedrijven. © ANP

Omstreden overstap Van Nieuwenhui­zen: van minister tot lobbyist. ‘Sorry, ik vind dit dus niet kunnen’

VVD’er Cora van Nieuwenhuizen is opgestapt als minister. Ze wordt voorzitter van de brancheorganisatie van energiebedrijven. Een mogelijk gevolg: ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat mogen twee jaar niet met haar praten.

61 reacties

 • Toll Patscher

  3 maanden geleden
  De staat zou deze mevrouw een besturende functie in de toekomst moeten verbieden!
 • Piet Moenen

  3 maanden geleden
  Leuk dat ze lobbyist is geworden... Allemaal commentaar dat het niet zou moeten kunnen... Maar wie nodig die mensen met welk doel uit? Zit daar niet de kern van het probleem?
 • R.Runderkamp-de Bos R. Runderkamp-de Bos

  3 maanden geleden
  Mevr. v Nieuwenhuizen heeft destijds veel mensen in de kou laten staan ivm het aanvragen van een nieuw rijbewijs. Het was 1 grote puinhoop bij het CBR. Nu verlaat ze weer het zinkend schip, alleen maar vanwege het grote geld.
 • M.G. Bults

  3 maanden geleden
  @Marco S. Zelf. De spijker op z 'n kop. Deze "bestuurder" heeft vooral oog gehad voor geld. Ze was ook prima te vinden om een deal te maken aangaande de verwerking van granuliet met andere VVD maatje Halbe zijlstra. Ondanks de meningen van experts, bleef zij volhouden dat granuliet slechts zand is. Zij moet nog steeds antwoord geven op de docu "Bagger" van Zembla. Rechtstreeks vanuit de Regering het bedrijfsleven in. Kan het corrupter? Maar ja, het is VVD, dus....
 • A. van Rijnsbergen

  3 maanden geleden
  Het is toch wel opvallend dat de grootste schreeuwers in de politiek ( Marijnissen, die al vanaf haar 18e op kosten van de belastingbetaler van het ene naar het andere (semi) overheidsbaantje rolt ) er alles aan gedaan hebben om het kabinet te laten vallen en de bewindslieden weg te sturen. Als vervolgens een andere functie wordt gevonden, is de wereld weer te klein ! Van Nieuwenhuizen heeft groot gelijk de verziekte slangenkuil te verlaten en niet te langer te wachten.
 1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
  VIDEO

  Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

  Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.