Volledig scherm
Pieter Omtzigt © Carlo ter Ellen DTCT

Omtzigt: Regel eindelijk nabestaandenpensioen goed

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het hoog tijd dat het nabestaandenpensioen goed geregeld wordt. Volgens hem worden 'nabestaanden volledig vergeten'. Dat zegt Omtzigt in De Telegraaf. Samen met de ChristenUnie stelt hij vrijdag voor dat er een uniforme regeling komt.

Wie overstapt naar een andere baan, kan volgens het Kamerlid opgebouwde rechten verliezen en dat leidt tot schrijnende gevallen. ,,Dan kan de nabestaande opeens ver onder bijstandsniveau eindigen", stelt Omtzigt. Ook maakt het uit of iemand vlak voor of vlak na de pensioenleeftijd overlijdt. ,,Dat is toch niet uit te leggen!"

In het concept-pensioenakkoord van de sociale partners is het nabestaandenpensioen volgens hem niet uitgewerkt. ,,Ik maak me daar grote zorgen over." Desnoods moet daarom maar het bestaande stelsel worden aangepast. ,,Als dit huidige stelsel nog even mee moet, dan moet het maar daarin geregeld worden."

  1. Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

    Planbureau slaat terug na blunder energiere­ke­ning: verkeerde cijfers geen probleem

    Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.