Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven vanmorgen bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse Ministerraad. © ANP

Onderwijsministers in het paars uit solidariteit met homo's

De twee onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob dragen vandaag paarse kleding uit solidariteit met onder meer lesbiennes en homo's op middelbare scholen. Tijdens 'paarse vrijdag' kleden leerlingen op meer dan negenhonderd middelbare scholen en mbo's zich in het paars om actie te voeren tegen hokjesdenken.

Quote

Het is een dag dat iedereen laat zien solidair te zijn met de mensen voor wie het soms moeilijk is om op school zichzelf te zijn

Ingrid van Engelshoven

Minister Ingrid van Engelshoven verscheen met een paarse jas bij de wekelijkse ministerraad op het Binnenhof. Bij collega Arie Slob was een paarse das zichtbaar.

,,Een hele bewuste keuze'', aldus Van Engelshoven. ,,Het is een dag dat iedereen laat zien solidair te zijn met de mensen voor wie het soms moeilijk is om op school zichzelf te zijn. Die moeten dat op school op een veilige manier kunnen doen. En dat laat je zien door vandaag paars te dragen.''

De actie wordt georganiseerd door het zogenoemde Gender & Sexuality Alliance Netwerk van het COC, belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt-ers). Ze willen op deze 'Paarse Vrijdag' laten zien dat je op school jezelf kan zijn ongeacht je geaardheid of seksuele oriëntatie.

Volledig scherm
Minister Arie Slob draagt vandaag een paarse stropdas. © ANP