Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag op gesprek bij de vorige informateur Mariëtte Hamer. De weerzin onder D66'ers tegen het CDA is groot.
Volledig scherm
Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag op gesprek bij de vorige informateur Mariëtte Hamer. De weerzin onder D66'ers tegen het CDA is groot. © ANP

Onderzoek: D66-achterban wil niet met het CDA in een minderheidskabinet

D66-kiezers willen niet dat hun partij met het CDA in een minderheidskabinet stapt. Ruim de helft (52 procent) van de achterban geeft de voorkeur aan een kabinet met alleen VVD en D66. Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl.

81 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Inderdaad Jack - Sigrid Kaag en Rob Jetten van D66 zijn star en teveel gefixeerd op het klimaat (energietransitie), daarom willen ze GroenLinks en PvdA erbij hebben. Belangrijke onderwerpen zoals woningnood en bevolkingstoename door migratie... daar hoor je ze niet over. Het Nederlandse volk heeft behoefte aan betaalbare woningen en niet wat zij willen een land vol met dure windmolens en zonnepanelen.
 • Jack van den Burg

  1 jaar geleden
  Tjonge jonge dat D66 heeft wel erg veel noten op haar zang. De partij was voor Pechtholt op sterven na dood. Komt goed terug en wint iets met Kaag. Nou die winst kunnen ze wel weer vergeten. D66 is een partij die Nederland niet laat leven, maar naar de mestvaalt brengt. Geen stikstof straks, maar ook niets te eten of te verdienen. Armoe, maar dan wel mooie plantjes.
 • Rob van Veen

  1 jaar geleden
  Dat er maar gauw nieuwe verkiezingen komen en dat Geert Wilders van de PVV gekozen wordt met de nieuwe verkiezingen want dit is een puinhoop. Kaag wenst geen democratie.
 • M.A. Elders-Poldervaart

  1 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen wel of niet? Maar wat dan? Niemand wil toegeven. Ook Kaag zelf NIET, die dit VVD verwijt.... Ik ben absoluut geen PVV stemmer, maar deze partij heeft vele kiezers als aanhang. En wordt sowieso buiten gesloten, wat zó fout is. De democratie wordt met voeten getreden, al jaren en jaren.....
 • Gerrit johannes Linders

  1 jaar geleden
  Moeten helaas weer opnieuw naar de stembus en rutte iets anders gaan doen is veel te vergeetachtig.