Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Sywert van Lienden. © NPO

Onduidelijk blijft hoeveel commentator Van Lienden zelf overhield aan levering veertig miljoen mondkapjes

De mega-mondkapdeal die commentator Sywert van Lienden voor honderd miljoen euro met de overheid sloot, is ‘transparant, gedocumenteerd en rechtmatig’, stelt hij zelf. Omdat overheids-inkopers het ondernemersrisico niet konden dragen, koos Van Lienden ervoor een aparte BV op te zetten. Onduidelijk blijft hoeveel hij zelf overhield aan de levering.

13 reacties

 • Auke Brem

  2 jaar geleden
  Kunnen die niet bruikbare mondkapjes niet teruggegeven worden?
 • Hans Laats

  2 jaar geleden
  Hans Laats. Kees Brouwer, voor de invoering van de euro koste een bos bloemen 1.99 gld en tijdens de euro , is het 1.99 euro dus flink duurder. Inkopers, verkoper profiteren van de situatie en verdienen van de nu ontstane ellende. Dit wordt voor gewoon aangenomen.
 • Redacteur AD

  2 jaar geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.
 • Tom Vermeulen

  2 jaar geleden
  Geld verdienen aan corona is normaal, zie onze farmaceuten en bv. de tentenverhuurbedrijven die hele prikstraten neerzetten. Edoch, het wordt wat anders als je vooraf zegt dat je belangeloos inkoopt en achteraf iets anders blijkt. Goed journalistiek werk trouwens. Dat deze man meeschreef aan het programma van het Christen Democratisch Appél maakt het hooguit wat pikanter.
 • Martin Klinkhamer

  2 jaar geleden
  ÁLS er onvoldoende mondkapjes zouden zijn geweest, hadden de huidige klagers óók hun messen geslepen om luidkeels te klagen. Wat "Den Haag" ook doet, voor sommigen is het nóóit goed....