Onvrede rond uitzichtloze formatie neemt toe in provincies: ‘Gaat zo niet veel langer’

VideoRegionale bestuurders zijn gefrustreerd over de uitzichtloze kabinetsformatie. Vooral bij de stikstofcrisis, de woningnood en het klimaatbeleid begint de besluiteloosheid te knellen. ,,We kunnen niet langer pappen en nathouden.’’

31 reacties

 • Hans Laats

  5 maanden geleden
  Hans Laats. De nieuwe Formateur heeft nu al een hard hoofd in.
 • Ellen Laterveer

  5 maanden geleden
  Het enige wat zal helpen,als er nieuwe verkiezingen komen,waar ook Pieter Omtzigt aanwezig is.Dit is zo kinderachtig,het duurt veel te lang,het volk kiest en jullie zitten als kleuters te praten nee,ik wil die er niet bij en wij willen die er niet bij.Hoe lang willen jullie dat volhouden?
 • Rene Ollefers

  5 maanden geleden
  Ze moeten zich kapot schamen, al die hoge heren en dames!! De eerste beste kleuterklas pakt het nog beter aan. Wat een slappe hap vertoning.
 • Peter de Jong

  5 maanden geleden
  Weg met al die partijen en hun frustrerende partijpolitiek. Kamerleden uitsluitend op persoonlijke titel kiezen, zoals de wet ook voorschrijft. Ieder Kamerlid vertegenwoordigt dan de eigen achterban en wordt er bij verkiezingen op afgerekend wat hij of zij voor die achterban heeft bereikt met de ingediende wetsvoorstellen. Dan zijn er bij ieder onderwerp voortdurend wisselende meerderheden mogelijk en krijgen uiteindelijk de meeste mensen in NL hun zin.
 • R Jansen

  5 maanden geleden
  Het door de partijen zelf laten beslissen hoe de formatie tot stand moet komen werkt niet (meer). Als wij in een democratisch land onze stem hebben laten horen willen wij dit ook in de regering terug zien. Er worden nu kinderachtige spelletjes gespeeld (uitsluiting) tijdens de formatie en de wil van de kiezer niet tot uiting komt in de regering en verzoeken de uitslag van de verkiezingen procentueel over te nemen in de regering. Dan kan de inhoudelijke discussie plaatsvinden ipv. wie met wie.