Boeren blokkeren de A1 tussen Hengelo en Deventer. Ze voeren actie tegen de stikstofplannen van het kabinet.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren blokkeren de A1 tussen Hengelo en Deventer. Ze voeren actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. © ANP

Onvrede smeult in Nederland en niet alleen onder de boeren

Burgers zien crisis op crisis op zich afkomen en het vertrouwen in de politiek is historisch laag. Sommige partijen vrezen dat de boerenprotesten slechts een voorbode zijn.

11 reacties

 • G. de Groot

  1 maand geleden
  De boeren hebben het lef echt te protesteren. Ik ben een grijs muisje. En we laten de Groningen crisis, huizencrisis, stikstofcrisis, asielcrisis, toeslagencrisis maar gebeuren. Maar ik ben het zat, erg zat! Het duurt niet lang meer of ik sluit me aan bij de boeren of een andere actiegroep die BELEID van onze bestuurders verlangt. MEERJARENBELEID, en geen hapsnap ik zorg voor mezelf en eindig uiteindelijk in het pluche ikke ikke ikke beleid. Ik ben het erg zat!
 • epco Wiersma

  1 maand geleden
  Tijd dat de rest van Nederland de boeren gaat volgen. Dan pas knapt het kabinet, niet eerder, nu lachen ze nog om de boeren, maar als half Nederland staakt en naar het Binnenhof vertrekt zal het lachen ze snel vergaan
 • wim koelewijn

  1 maand geleden
  Wat wij ook vinden zie reacties hieronder tot NU toe..dat zootje ongeregeld trek zich niets aan van wat het klootjesvolk van hen vindt..de arrogantie ten top..figuren die elders mislukken..krijgen doodleuk een andere plek waar ze er ook niets van bakken..een pief uit het Erasmus mc moest zonodig de politiek in..komt geen zinnig woord uit en hij gaat er van ellende steeds slechter uit zien..wij,Nederland, zijn aan het verloederen en dat komt NOOIT meer goed,het wordt alleen maar desastreuzer.
 • Jacob F. Rijs

  1 maand geleden
  Het grootste probleem is het aantal inwoners van Nederland. Door de hoeveelheid inwoners en de stroom immigranten worden de voorzieningen minder en de wachttijden langer. Mensen hebben het gevoel dat we elkaar aan het dooddrukken zijn. Ook is er bijna geen maak industrie meer, ooit moest dat zo nodig verdwijnen, want wie een "blauwe overall" aan had kon nooit veel wezen. Dat is wat de jeugd wordt bijgebracht. Het optuigen van een maak industrie, kost zeker 20 jaar als het niet meer is.
 • Martin Geuzinge

  1 maand geleden
  Vergelijk het met de Franse revolutie destijds waar de lagere klassen het niet langer pikte door de elite te worden onderdrukt. Daar draaiden een paar opgeworpen barricaden uit tot 'n totale revolutie met bekende gevolgen. Dat krijg je als je het volk negeert in al zijn noden. Een premier die constant afwezig is en zijn ministers het vuile werk laat opknappen. Mevrouw kaag en Paternotte zijn van hetzelfde kaliber. Het volk is ontwaakt en de boeren zijn daar een voorloper van. Meer geweld volgt..