Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben slecht nieuws voor Nederland: geen versoberingen van de coronamaatregelen met Kerstmis.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben slecht nieuws voor Nederland: geen versoberingen van de coronamaatregelen met Kerstmis. © ANP

Ook in het kabinet slaat de coronamoeheid toe

Op de dag dat premier Mark Rutte ons land een sobere kerst opdrong, lekte uit de boezem van zijn kabinet een wild plan de horeca te heropenen. Het laat zien dat het geduld in zijn ministersploeg ook tanende is.

 1. Overzicht: dit zijn de coronamaatregelen die de komende tijd blijven gelden

  Overzicht: dit zijn de coronamaat­re­ge­len die de komende tijd blijven gelden

  Premier Rutte en zorgminister De Jonge verkondigden vanavond een sombere boodschap. In ieder geval tot half januari gelden de coronamaatregelen zoals we die de afgelopen tijd kenden. Máár dan moeten de mensen zich wel aan die regels houden, want ‘als de besmettingscijfers blijven stijgen sluit ik zelfs strengere maatregelen vóór kerst niet uit’, aldus de minister-president. Hieronder geven we nog eens een overzicht van de maatregelen die gelden in de huidige, gedeeltelijke lockdown.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Informateur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra
  video's

  Informa­teur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra

  Informateur Johan Remkes gaat komende zaterdag en zondag naar een landgoed in Hilversum met de partijtop van VVD, D66 en CDA. Hij hoopt dan op ‘briljante ideeën’ om de formatie vlot te trekken. Remkes sluit niet uit dat er een extraparlementair kabinet komt: bij die exotische regeervorm komt er géén dichtgetimmerd regeerakkoord en wordt een kabinet geïnstalleerd met politici uit allerlei verschillende partijen.