Volledig scherm
PREMIUM
Luc Stenekes hangt de Nederlandse wimpel aan zijn pui. © Marco Okhuizen

Ook Trump blijkt niet de juiste leider

Duk peilt de stemmingDonald Trump brak zijn belofte om geen oorlogen te zullen voeren. Hoe reageert diens Nederlandse aanhang?

Quote

We hopen dat Turken en Marokkanen uit zichzelf terugkeren. Voor hen is dat ook beter. Die mensen hebben helemaal niks met Nederland

Rutger (25), student politicologie

Natuurlijk is hij teleurgesteld. Luc Stenekes (52) was fan van presidentskandidaat Donald Trump omdat die beloofde ‘soevereine staten’ met rust te zullen laten. En kijk nu. Trump schoot 59 kruisrakettten af op Syrië en hij dropte de ‘moeder van alle bommen’ op een tunnelcomplex van IS in Afghanistan. ,,Dat hij z’n isolationistische beloftes breekt, vind ik onbegrijpelijk,” zegt Stenekes.

De werkzoekende financieel analist uit Purmerend is bekennend nationalist. Dagelijks hangt hij de Nederlandse vlag uit. Beter: een rood-wit-blauwe wimpel. Het is Stenekes’ kleine ode aan Nederland, het land dat hij, naar eigen zeggen, dramatisch ziet veranderen onder invloed van de massa-immigratie uit moslim-landen.

Op social media ageert hij tegen die ontwikkelingen: Stenekes waarschuwt er voor ‘linkse indoctrinatie’ en voor de islam en hij hekelt de ‘witte genocide’ in Zuid Afrika.

  1. Vooral rechts Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf
    PREMIUM

    Vooral rechts Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf

    ‘Vandaag wordt Pim Fortuyn geen 70. Vandaag loopt Volkert van der Graaf op kosten van de belastingbetaler zijn rondjes hard’ en ‘Met Volkert, weet jij waar Thierry woont #D66 #Ollongren’. Het is een kleine greep uit de tweets die het afgelopen jaar zijn verstuurd over Volkert van der Graaf. Zeventien jaar na de moord is de bekendste moordenaar van Nederland nog steeds een gevoelig en veelbesproken onderwerp.