Volledig scherm
PREMIUM
Luc Stenekes hangt de Nederlandse wimpel aan zijn pui. © Marco Okhuizen

Ook Trump blijkt niet de juiste leider

Duk peilt de stemmingDonald Trump brak zijn belofte om geen oorlogen te zullen voeren. Hoe reageert diens Nederlandse aanhang?

Quote

We hopen dat Turken en Marokkanen uit zichzelf terugkeren. Voor hen is dat ook beter. Die mensen hebben helemaal niks met Nederland

Rutger (25), student politicologie

Natuurlijk is hij teleurgesteld. Luc Stenekes (52) was fan van presidentskandidaat Donald Trump omdat die beloofde ‘soevereine staten’ met rust te zullen laten. En kijk nu. Trump schoot 59 kruisrakettten af op Syrië en hij dropte de ‘moeder van alle bommen’ op een tunnelcomplex van IS in Afghanistan. ,,Dat hij z’n isolationistische beloftes breekt, vind ik onbegrijpelijk,” zegt Stenekes.

De werkzoekende financieel analist uit Purmerend is bekennend nationalist. Dagelijks hangt hij de Nederlandse vlag uit. Beter: een rood-wit-blauwe wimpel. Het is Stenekes’ kleine ode aan Nederland, het land dat hij, naar eigen zeggen, dramatisch ziet veranderen onder invloed van de massa-immigratie uit moslim-landen.

Op social media ageert hij tegen die ontwikkelingen: Stenekes waarschuwt er voor ‘linkse indoctrinatie’ en voor de islam en hij hekelt de ‘witte genocide’ in Zuid Afrika.

  1. ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economische crisis

    ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economi­sche crisis

    Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Een mijlpaal’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zouden staan te springen om extra handen. ,,Ik heb goede hoop dat dat kansen biedt aan degenen die nu nog langs de kant staan”, zo zegt hij.