Op tv probeert Rutte formatie vlot te trekken, Omtzigt bereid tot gesprek

VideoVia een tv-optreden bij Nieuwsuur deed VVD-leider Mark Rutte gisteravond (maandag) een poging de formatie op de rails te houden, mede door een hand in eigen boezem te steken. Om het wantrouwen aan zijn adres weg te nemen, erkende Rutte dat ‘zaken anders moeten’.

30 reacties

 • Theo Boerboom

  1 jaar geleden
  Rutte heeft de boodschap niet begrepen. Sterker nog, hij heeft 'm niet willen zien. Want dan funktioneert zijn eigen "politieke overtuiging" niet meer. Hij zit op zijn wolk en daar krijgt niemand hem vanaf, alleen wijzelf!!
 • Sammie

  1 jaar geleden
  "Ze hiefen het glas, deden een plas en alles bleef zoals het was". Als je denkt dat Mark Rutte gaat veranderen geloof je in sprookjes. Je kunt een persoon niet veranderen. De politiek zit in zijn bloed en zijn streken, vergeetachtigheid, loze beloftes ook. Mark, ga iets anders doen, het land heeft een frisse wind nodig met nieuwe mensen in den Haag.
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik denk dat de Toeslagenaffaire onder een kabinet van andere signatuur ook zou zijn ontstaan. Dat roept de vraag op waar nu precies de macht ligt in Nederland? Lees nog eens het rapport van de commissie Oosting over de "bonnetjesaffaire". Na heel veel ambtelijk verzet komt het bonnetje uiteindelijk boven water. Sindsdien vraag ik mij af "worden we geregeerd door een regering of door topambtenaren"? Ik heb nog steeds het antwoord niet.
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Om politiek geloofwaardig te opereren heb je iemand nodig die weerstand biedt tegen de topambtenaren die zo hun eigen spel spelen. Politici zijn passanten, topambtenaren blijven zitten. De Toeslagenaffaire had nooit kunnen ontstaan zonder het eigenzinnige optreden van topambtenaren van de Belastingdienst. Word wakker lezers, ministers maken de dienst niet uit. Wij denken van wel maar het is echt niet zo.
 • H.T. S

  1 jaar geleden
  Ongeloofwaardig verhaal weer. Onze zolder ligt vol beloftes en sorry's van Rutte. Geen enkele concrete toezegging gedaan en alleen verdediging van 10 jaar Rutte beleid. 2 miljoen stemmen op Rutte? 2 miljoen stemmen op de VVD!. Als de naam van Rutte op plaats 20 of 30 had gestaan hadden ook veel kiezers het 1e/bovenste hokje aangekruist. Wordt nooit meer wat met deze MP. Geen enkele zelfreflectie, alleen arrogantie. mevr. H.T. Swier mevr. H.T. Swier