Het presidium van de Kamer laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar ‘mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA).
Volledig scherm
Het presidium van de Kamer laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar ‘mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). © ANP

Oud-Kamervoorzitter Arib woest na klachten over ‘schrikbewind’: ‘Vera Bergkamp steekt dolk in mijn rug’

UpdateHet presidium van de Tweede Kamer laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar ‘mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). Dat blijkt uit rapport van de landsadvocaat dat NRC naar buiten bracht. Arib beschuldigt de huidige Kamervoorzitter Vera Bergkamp ervan haar kapot te willen maken.

117 reacties

 • A. Veldman

  4 maanden geleden
  Het is nog niet bekend wie het onderzoek gaat uitvoeren, wanneer het begint en hoeveel tijd ervoor wordt uitgetrokken. Het doel van het onderzoek is om te controleren of de klachten kloppen, aldus Bergkamp. Daarbij is alle ruimte voor hoor- en wederhoor, aldus de Kamervoorzitter. Eventuele kosten voor juridische bijstand die Arib nodig heeft, zullen worden vergoed door de Kamer, mits deze ‘redelijk’ blijven. Bron: De Volkskrant Zal het onderzoek over 25 jaar afgerond zijn ?
 • Nikos Smith

  4 maanden geleden
  Er moest onder mevrouw Arib ineens wel gewerkt worden denk ik. Dat geeft wrijving natuurlijk. Laten we vooral niet vergeten hoe machtig ambtenaren zijn en vergeet de niet ambtelijke werkvloer niet. Ik vermoed dat de D66 werknemers hún voorzitter een hand hebben toegestoken. En dat 1,5 jaar na vertrek van mw. Arib. Rijkelijk laat en er waren 4 gesprekken nodig om de buit te verdelen. Op merkelijk dat dit allemaal zo sneacky en achterbaks geregeld moest worden. De nieuwe bestuurscultuur van D66.
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. Arib als Voorzitster van de Tweede Kamer personeel onderzocht dus is zij een bazin en als een ieder werknemer-ster haar of zijn werk niet goed doet dan kan Arib de persoon op aanspreken zo niet ontslaan als het niet helpt. Vermoedelijk zijn het D66- gers die hierover klagen. Het val op. Bergkamp had tegen die anonieme schrijvers kunnen zeggen, dit is niet acceptabel en had namen kenbaar moeten maken DAN ben je integer en maak geen verschil en staat boven de partijen en dat is zij ni
 • G.J. Bouwhuis-mengerink

  4 maanden geleden
  Was beter geweest dat mw Bergkamp opgestapt was en.niet deze laffe schijnvertoning opgezet had tegen mw Arib! Ik heb haar altijd bewonderd als een rechtvaardige en respectvolle vrouw en daar kan Vera Bergkamp nog heel wat van leren !
 • Jenny Tomassen

  4 maanden geleden
  Het laatste stukje beschaving doet wat het niet anders kan. In haar tijd had de Kamer uitstraling en werd strak geleid, zoals het hoort bij volksvertegenwoordigers. "Mevr." Bergkamp zou er wijzer aan doen om direct op te stappen, want haar inbreng is beneden iedere maat en anders zou Rutte hier om moeten verzoeken, want het geheel komt mij over als struikrover-praktijken, of vergis ik mij en is dit nu de nieuwe bestuurscultuur en gaan we buiten de verantwoordelijke ambtenaren om?