Khadija Arib, hier op een archieffoto als Kamervoorzitter in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Khadija Arib, hier op een archieffoto als Kamervoorzitter in de Tweede Kamer. © ANP / ANP

Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib verlaat Tweede Kamer: ‘Voel me niet langer vrij en veilig’

Khadija Arib vertrekt uit de Tweede Kamer. In een verklaring stelt de PvdA’er en oud-Kamervoorzitter dat ze niet meer kan functioneren als parlementariër nadat deze week bekend werd dat de Kamer een onderzoek instelt naar vermeend grensoverschrijdend gedrag. De PvdA is overvallen door Aribs besluit.

128 reacties

 • WJ Landman

  2 maanden geleden
  Ik vond (en vind nog steeds) mevr. Arib een geweldige en kundige voorzitter van de Tweede Kamer. Ik vind het heel erg dat Arib is opgestapt door de ontstane situatie die nu is ontstaan. Ik wens haar heel veel sterkte en alle goeds toe.
 • Rona Hehemann

  2 maanden geleden
  Een debat met Arib als voorzitter van de Tweede Kamer was altijd prettig om naar te kijken en te luisteren. Ze wist op een goede en humorvolle manier kamerleden tot de orde te roepen, in tegenstelling tot de huidige voorzitter Vera Bergkamp. Zij had nooit voorzitter mogen worden, het is tenenkrommend zoals zij het debat heeft geleid waarin ze Baudet de kans gaf al die onzin uit te kramen over Kaag. Helaas heeft Kaag er zelf voor gezorgd dat Bergkamp voorzitter werd en Arib moest wijken.
 • Johan Kortman

  2 maanden geleden
  heel verstandig van haar ik hou veel van haar hoop dat ik nietverkeerd over kom ben een oud chauffeur van een minister weet waar ik over praat jaren mijn ogen moeten sluiten en mijn oren heb dat gedan om voor mij gezin te zorgen maar nu met pensioen en heb daar spijt van van dat werk
 • Frank Schouten

  2 maanden geleden
  We horen en lezen het bericht natuurlijk van 1 kant, de kern en wat de echt de reden is vd beschuldiging, daar komt de landsadvocaat ook niet achter. 1 ding is zeker, ik schaam me werkelijk kapot aan de wijze hoe sommige kamerleden op deze manier met elkaar omgaan. Het gekissebis over interne situaties, hou het ook intern. En dat 'lekken' naar de pers is niet alleen ongepast, het is kennelijk een normale gewoonte geworden. Of er niet genoeg andere hoofdpijndossiers klaar liggen.
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Buiten Arib is Weisglas en Verbeek de meest integere voorzit(s)ter van de Tweede Kamer. Geen nonsens en niet partijdig en is Vera Bergkamp D66 niet en van Miltenburg VVD. Een voorzitter hoort onpartijdig te zijn. Punt
 1. Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija
  podcast

  Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija

  De nieuwe en de vorige Tweede Kamervoorzitter kregen het deze week aan de stok, nadat in het geheim een onderzoek naar klachten over Khadija Arib (PvdA) bleek te zijn uitgevoerd. De ruzie ging gepaard met felle beschuldigingen, maar wat gebeurde en nou achter de schermen? En terwijl die twist de gemoederen bezig heeft gehouden, is een nog explosiever dossier in de laatste fase: Johan Remkes komt woensdag met zijn bevindingen over de stikstofcrisis.