Johan Remkes (VVD) was van 2010 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. Eerder was hij minister van Binnenlandse Zaken (2002-2007) en vicepremier (2002-2003)
Volledig scherm
Johan Remkes (VVD) was van 2010 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. Eerder was hij minister van Binnenlandse Zaken (2002-2007) en vicepremier (2002-2003) © anp

Oud-minister Johan Remkes moet stikstofprobleem oplossen

Oud-minister Johan Remkes (VVD) gaat een adviescollege leiden dat het prangende stikstofprobleem in Nederland moet oplossen. Honderden bouwprojecten dreigen tot stilstand te komen door een stikstofuitspraak van de Raad van State.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen