Volledig scherm
Koos Andriessen

Oud-minister Koos Andriessen (90) overleden

Oud-minister Koos Andriessen is overleden. De politicus van de Christelijk-Historische Unie (CHU) speelde in de jaren zestig een belangrijke rol in de uitbreiding van het aardgasnet. Hij is 90 jaar geworden.

Andriessen was tweemaal minister van Economische Zaken, met een lange tussenpoos. Van 1963 tot 1965 diende hij onder premier Marijnen, als jongste minister van diens kabinet. In 1989 keerde Andriessen terug op het departement, om dat tot 1994 opnieuw te leiden. In dat derde kabinet-Lubbers was Andriessen juist de oudste van het stel. De CHU was inmiddels opgegaan in het CDA.

CDA-voorzitter Ruth Peetoom luidt Andriessen, die dinsdag overleed, uit als ‘een bedachtzame en weloverwogen bestuurder’ die ‘zijn mannetje stond in moeilijke dossiers’. Andriessen was bovendien een ‘heel aimabele man’, ook al kan zijn ‘grote en statige’ postuur soms misschien een andere indruk hebben gewekt, onderstreept Peetoom.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.