Volledig scherm
Koos Andriessen

Oud-minister Koos Andriessen (90) overleden

Oud-minister Koos Andriessen is overleden. De politicus van de Christelijk-Historische Unie (CHU) speelde in de jaren zestig een belangrijke rol in de uitbreiding van het aardgasnet. Hij is 90 jaar geworden.

Andriessen was tweemaal minister van Economische Zaken, met een lange tussenpoos. Van 1963 tot 1965 diende hij onder premier Marijnen, als jongste minister van diens kabinet. In 1989 keerde Andriessen terug op het departement, om dat tot 1994 opnieuw te leiden. In dat derde kabinet-Lubbers was Andriessen juist de oudste van het stel. De CHU was inmiddels opgegaan in het CDA.

CDA-voorzitter Ruth Peetoom luidt Andriessen, die dinsdag overleed, uit als ‘een bedachtzame en weloverwogen bestuurder’ die ‘zijn mannetje stond in moeilijke dossiers’. Andriessen was bovendien een ‘heel aimabele man’, ook al kan zijn ‘grote en statige’ postuur soms misschien een andere indruk hebben gewekt, onderstreept Peetoom.

  1. Kamerfractie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

    Kamerfrac­tie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

    De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat er niet zomaar 200 miljoen euro rijksgeld kan worden gestoken in een nieuwe stadsbrug in Rotterdam. Dat zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder mobiliteit, in een reactie op het akkoord dat de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam vorige week hebben bereikt over de komst van een oeververbinding tussen Rotterdam-Kralingen en –Feijenoord.