Volledig scherm
Durk van der Mei © Archiefbeeld ANP

Oud-staatssecretaris Durk van der Mei overleden

Voormalig CDA-staatssecretaris Durk van der Mei is overleden. Van der Mei, die in het eerste kabinet-Van Agt de portefeuille Europese samenwerking onder zijn hoede had, was 93.

Van der Mei was net 32 toen hij in de Tweede Kamer belandde voor de CHU, die later met ARP en KVP zou opgaan in het CDA. Ruim 21 jaar voerde hij daar vooral het woord over financieel-economische zaken. Na een periode als staatssecretaris (1977-1981) keerde hij nog voor een paar jaar terug in de Kamer, om daar deel uit te maken van de CDA-fractie die inmiddels was gevormd. Zijn hele loopbaan gold Van der Mei als bescheiden.

,,Uit volle overtuiging was hij christendemocraat'', laat de familie van Van der Mei in een overlijdensadvertentie weten.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.