Commentaar Hans van Soest.
Volledig scherm
Commentaar Hans van Soest. © ANP

Ouderenzorg is te belangrijk om nu al te bezuinigen

COMMENTAARGeen kabinet kondigde eerder aan zo veel geld uit te zullen trekken als Rutte IV. Het Centraal Planbureau (CPB) waarschuwde dat de overheidstekorten nog generaties lang op de samenleving kunnen drukken. Toch ging het tijdens het eerste debat van het nieuwe kabinet met de Tweede Kamer vooral over het uitgeven van nóg meer geld.

16 reacties

 • Jan van Voren

  3 maanden geleden
  @ E. van der Harg: De AOW is gebaseerd op het omslagstelsel: wat eruit gaat, moet worden opgebracht door de inwoners. Niet iedereen heeft recht op evenveel als een inwoner van NL, die in zijn werkzame leven voorheen van 15 tot 65 jaar, in NL heeft gewerkt. Die krijgt volledige AOW. En in het buitenland gewoond en/of gewerkt? Dan ligt het weer anders. Een vermogenstoets is zo gek nog niet. Rutte kan die € 833 netto heus wel missen bij zijn staatspensioen. Een gewone arbeider heeft dat niet.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  @Hendrik de Groot; vermogenstoets...rijken dus geen AOW? Krijg je er nooit door, al was t maar omdat iedereen die een blauwe maandag of langer hier gewerkt heeft/hier geboren is meebetaald [heeft] en dus recht heeft... Verschil maken is ongrondwettelijk...
 • bjorn Roos

  4 maanden geleden
  Rutte denk wss, minder zorg is sneller de grond in. Het is niet normaal wat er gebeurt in dit land.
 • Damin Bouzian

  4 maanden geleden
  De tekorten aan personeel in de zorg zullen alleen maar oplopen. Er is meer informele zorg nodig. Maar dat wil niemand aan het electoraat verkopen.
 • Hendrik de Groot

  4 maanden geleden
  Ik wil me graag aansluiten bij de noodkreet van An Heesters om voor de AOW een vermogenstoets in te voeren zodat de gewone AOW krijgt waar 'ie recht op heeft en de rijken aan de beurt zijn om gedupeerd te worden....