Ouwehand: ‘Nu we opgesloten zitten door corona gaan mensen anders naar dierentuinen kijken’

VIDEOLijsttrekker Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren denkt dat Nederlanders door corona anders naar dierentuinen zullen kijken. ,,Door corona hebben mensen gemerkt dat het vervelend is om opgesloten te zitten”, zei ze vanmiddag tijdens De Lijsttrekkers.

4 reacties

 • Schwidder

  8 maanden geleden
  Opeens is deze dame ook te bewonderen als eerste klas psychologe m.b.t. het denken van de massa. Het wensdenken van haar kan op zekere hoogte mensen beinvloeden, maar ieder weldenkend mens zal dit als baarlijke nonsens kwalificeren. Hoe weet zij dit nou? Heeft zij een wetenschappelijk onderzoek ingesteld naar het denken van mensen?Zij gaat er bijv. volledig aan voorbij, dat de huidige dierentuinen een belangrijke rol vervullen bij het in stand houden van bedreigde diersoorten. Zieltjes winnen???
 • van der Es

  8 maanden geleden
  Blijdorp is best een parel te noemen. Ik kom er om de zoveel jaar. Graag weer open! Artis is echt een verschrikking. 20 Jaar geleden voor het laatst geweest en daarna nooit meer. Het is als je kat op de kattenbak opsluiten. Is er geen ruimte, moet je de dieren niet nemen. Ik heb zelf twee katten op 40 M² op de eerste verdieping, met buitenruimte (balkon), dank u buren. Meer zou ik er niet willen.
 • van Ingen

  8 maanden geleden
  De enige partij die een brede kijk en visie heeft hoe we met de dieren en deze planeet omgaan. Covid is duidelijk het gevolg van het maar knoeien met het milieu en de dieren! Mijn stem hebben ze.
 • Alexander Renterghem Van

  8 maanden geleden
  Partij voor de dieren is tegen elke handeling tussen mens en dier . Maar om op de dierentui terug te komen. Het is niet alleen vermaak maar ook educatie en bescherming van de dieren. Stukje bewustwording hoe mensen omgaan met de dieren in die landen. Als je bv het oceanium ziet in blijdorp heb je als normaal mens niet door wat voor moois er in de oceaan leeft. Laats staan de gevolgen van milieu vervuiling. Dieren zitten niet meer opgepropt in een hok maar in mooie ruime verblijven. .