Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

Over de liefde: ‘De onverdraagzaamheid naar transgenders is nog steeds heel groot’

PodcastD66-kamerlid Lisa van Ginneken gelooft niet in de heilige graal van het huisje-boompje-beestje-ideaal. Immers, wie niet aan dat beeld voldoet krijgt het gevoel dat er iets mis is. ‘Dezelfde parallel is te trekken bij transgender personen’, zegt Lisa in een nieuwe aflevering van Over de liefde.

27 reacties

 • ronald dekker

  2 maanden geleden
  Als je het er heel de dag over hebt lust ik ook geen aardappels meer. Elke keer hetzelfde recept doet irritatie opwekken .
 • Pieter Leijten

  2 maanden geleden
  Er bestaat wel degelijk een grote intolerantie naar transgenders, aangewakkerd door FvD! Ik heb het van zeer dichtbij meegemaakt. Maar de juridische verandering van geslacht m/v ligt gecompliceerd! Ik vind dat het mogelijk moet zijn voor mensen die door het leven gaan en zich kleden als man of vrouw, doch geen geslachtsverandering hebben ondergaan, moet het mogelijk zijn juridische van geslacht te veranderen.
 • Henny Gerritsen

  2 maanden geleden
  Het maakt mij niets uit, maar het veranderden van geslacht wil men financieel afschuiven op de belastingbetaler! Het is niet zo zeer dat er geen respect voor is, dat is hier het probleem niet! Als je van geslacht wilt veranderen, of je naam , of een kruisje in je paspoort wilt hebben, dat vindt iedereen ok, ga je gang ! Wat maar wat respectloos is, en waar geen draagvlak voor is , is om het het financieel af te schuiven op de belastingbetaler!
 • van Dijk

  2 maanden geleden
  Bovendien stijgt het aantal mensen dat van geslacht wil veranderen. Hoe komt dit?
 • van Dijk

  2 maanden geleden
  Kijk eens naar het programma van Zembla: 'transgender met spijt'. Het gaat om iemand wiens leven erdoor verwoest is. Natuurlijk kan het zo zijn dat iemand echt alleen tot z'n recht komt als deze wordt omgebouwd. Maar het is zelden zo, er kunnen ook andere zaken aan de hand zijn. Psychische stoornissen en zelfs groepsdruk om dit maar te doen. Er moeten deskundigen bij blijven, want anders....
 1. Steven en Ayla Brunswijk over kiss-gate: ‘Ik geniet als ik hem met een andere vrouw zie’
  podcast Over de liefde

  Steven en Ayla Brunswijk over kiss-ga­te: ‘Ik geniet als ik hem met een andere vrouw zie’

  Stel, je hebt de liefde gevonden. Jij en je partner houden van elkaar en aan goede seks ontbreekt het niet. Toch is er verlangen naar meer: een zoen of seks met iemand anders. Wat doe je dan? Geef je elkaar de ruimte? En, hoe zorg je dat je elkaar niet kwijtraakt? In een nieuwe aflevering van een gloednieuw seizoen Over de liefde praat Debby Gerritsen met cabaretier Steven en zijn vrouw Ayla Brunswijk over ‘kiss-gate’ en elkaar vrijlaten: ‘Wij hebben een open relatie’.