Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Brunopress

Özcan Akyol over Wilders: ‘Kansloos en betekenisloos, Knoops laat zich voor zijn karretje spannen’

Er was een boze tweet van Geert Wilders, een verzoek tot rectificatie van advocaat Geert-Jan Knoops en een mediastormpje. En daarna... helemaal niets. Özcan Akyol verbaast zich over de gang van zaken nadat hij met een uitspraak bij VI Vandaag de woede van de PVV-leider wekte. ‘Wilders klaagt dat hij niet gehoord wordt. Vind je het gek, als je zo infantiel politiek bedrijft?’

75 reacties

 • Wilma Breijer

  3 maanden geleden
  Waar ik me iedere keer over verbaas is dat niemand zich ooit afvraagt of de manier waarop we met elkaar omgaan, zeker op sociale media, normaal is. Ik lees graag de stukjes van Akyol. Ik kan het ermee eens zijn of juist niet, maar de reacties die ik soms lees zijn werkelijk te gek voor woorden. Iedereen denkt maar dat je mag schrijven wat je denkt. 'Wat geschreven staat kan met geen hakbijl verwijderd worden'. Dus ik denk wel twee keer na voordat ik reageer. Zouden meer mensen moeten doen.
 • HJ Hooghuis

  4 maanden geleden
  Ik snap niet dat dhr Knoops kan volhouden dat hij Akyol kan dwingen tot een rectificatie. Stel je eens voor dat dit zou lukken, moet Wilders dan ook inbinden met zijn uitspraken ? Wat dat betreft zou het misschien wel goed zijn als de rechter zich uitspreekt in deze zaak.
 • ervan weg

  4 maanden geleden
  ervan Beziters van de 2 paspoorten !! waarom ?? niks uitkering in Nederland waarom ? ze komen alleen voor het geld end medische zorg dus eest 5 jaar vol werken dan aanspraak op de rest ,en crimineel gedrag gelijk retour ......
 • Richard Bennik

  4 maanden geleden
  mooie oplossing iedereen 1 paspoort degene die marokaans of amerikaans of etc niet mogen afstaan houden dan paspoort van herkomst maar dan ook geen aanspraak maken op nederlandse kadootjes .
 • Martin van den Heuvel

  4 maanden geleden
  @ Willem Alexander Knoester. Geen gelul in de ruimte, maar het meeste valt wel in de categorie "Keihard liegen". Wilders doet alsof hij voor de gewone man opkomt, maar stemt in bijna alles mee met de VVD als er een sociale voorziening moet worden afgeschaft. Ook doet hij alsof hij tegen asielzoekers is, maar toen in 2015 86.000 mensen uit Afrika werden opgenomen, stemde hij VOOR uitbreiding van AZC's omdat we anders niet genoeg bedden hadden. Wat Geert zegt en wat hij denkt is verschillend.
 1. PVV zet zaak over uitspraken Özcan Akyol in VI Vandaag niet door

  PVV zet zaak over uitspraken Özcan Akyol in VI Vandaag niet door

  De PVV zet de zaak tegen Özcan Akyol over zijn uitspraken in VI Vandaag - over het ontnemen van stemrecht bij mensen met een moslimachtergrond - niet door. De partij eiste dat de AD-columnist zijn uitspraken binnen vijf dagen zou rectificeren en gaf aan anders te overwegen naar de rechter te stappen. Maar advocaat Geert-Jan Knoops, die de brief naar Akyol verstuurde, heeft geen verder instructies gekregen, bevestigt hij aan deze site.
 2. Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is
  36

  Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is

  Langzamerhand is iedereen aan het wennen aan een wereld zonder coronamaatregelen. Het aantal mensen dat nog vrijwillig mondkapjes draagt in het openbaar vervoer zie je elke dag afnemen, de schroom om weer handen te schudden verdwijnt en belangrijker nog: het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen is afgenomen tot een minimum. En toch is er alle reden waakzaam te blijven, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.