Volledig scherm
Jack de Vries en Melissa Goede op de oranje loper tijdens het 5-jarig jubileum van de musical Soldaat van Oranje © ANP

Partner (38) Jack de Vries plotseling overleden

Melissa Goede, de partner van oud-staatssecretaris Jack de Vries, is op 38-jarige leeftijd overleden. Ze stierf dit weekend aan de gevolgen van een hersenbloeding. 

De 38-jarige Goede had een geregistreerd partnerschap met De Vries (49), die namens het CDA staatssecretaris van Defensie was in het kabinet-Balkenende IV. Ze kreeg op 19 september een hersenbloeding, waarvan ze niet meer herstelde. 

De relatie tussen Goede en De Vries werd in 2010 groot nieuws, omdat De Vries een buitenechtelijke relatie met de jongere Melissa aanging, die als adjudante op zijn departement werkte. Uiteindelijk verliet De Vries zijn vrouw voor Melissa. Toen eenmaal uitkwam dat hij een affaire had met een ondergeschikte, trok hij zich terug als staatssecretaris. Het stel kreeg samen een dochtertje, dat nu twee jaar oud is. 

Spindokter

De Vries stond in 2010 nog op nummer veertien van de CDA-lijst. Hij was naast staatssecretaris onder meer persoonlijk adviseur van toenmalig premier Jan Peter Balkenende en had als spindokter de leiding over meerdere CDA-verkiezingscampagnes.