Bezoekers met mondkapjes op de eerste dag van de heropening van de Efteling vorig najaar. Zogenoemde 'doorstroomlocaties' zouden volgens plan per 11 mei open kunnen, maar het is de vraag of dat haalbaar is.
Volledig scherm
Bezoekers met mondkapjes op de eerste dag van de heropening van de Efteling vorig najaar. Zogenoemde 'doorstroomlocaties' zouden volgens plan per 11 mei open kunnen, maar het is de vraag of dat haalbaar is. © ANP

Pauzeknop dreigt voor stap twee van openingsplan: ‘Wacht op die daling’

VERSOEPELINGENHet ziet er niet goed uit voor stap twee van het openingsplan. Diverse OMT’ers stellen dat de druk op de zorg nog te groot is, de politiek hakt dit weekeinde de knoop door. 

  1. Kritiek op Kuipers na uitspraak over ‘nutteloze’ avondklok: ‘Hij kletst maar wat’
    Update

    Kritiek op Kuipers na uitspraak over ‘nutteloze’ avondklok: ‘Hij kletst maar wat’

    Volgens Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), heeft de avondklok geen enkel effect gehad op de ziekenhuisopnames. ,,Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect”, aldus Kuipers bij de RTL-talkshow Beau.