Volledig scherm
Partijleider Alexander Pechtold (D66). © ANP

Pechtold: Forum benadert mijn kinderen online

De kinderen van D66-leider Alexander Pechtold, die anoniem op internet zitten, zijn desondanks online benaderd door Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Dat zegt Pechtold vanavond bij het televisieprogramma WNL op Zondag.

Volgens WNL vertelt Pechtold vanavond: ,,Ik krijg van mijn kinderen van 13 en 14 jaar te horen dat Forum voor Democratie hen wil volgen op Instagram. Je moet echt je best doen om mijn kinderen te vinden want hun achternaam staat er niet bij. Dat vind ik een rare interesse. Jongens, als je wat met mij hebt zoek mij op, maar blijf even van de kinderen af! Waar zijn ze mee bezig?” 

In het programma zegt Pechtold verder dat hij Baudet wil tegenhouden. ,,Ik vind hem gevaarlijker dan Wilders. Omdat we bij Wilders te laat waren, moeten we bij Baudet op tijd zijn.” Op de herhaalde vraag of Pechtold Baudet een racist vindt, zegt hij: ,,Dat zal moeten blijken. Ik vind dat sommige uitspraken van hem racistisch zijn."

Populisten

Afgelopen weekend leverde de D66-leider in zijn speech op het partijcongres in Rotterdam nog kritiek op de PVV en Forum voor Democratie. ,,Al meer dan een decennium dienen wij de populisten van repliek. Wij verdedigen de pijlers van onze democratie. Wij zijn niet tegen Wilders. Wij zijn niet tegen Baudet. Wij zijn vóór beschaving. En die was er eerder dan beide heren", aldus Pechtold.

Overigens reageerde Forum voor Democratie vanavond gelijk via Twitter spottend op de fikse beschuldiging van Pechtold. ,,Nu D66 steeds sneller zakt in de peilingen, begint desperate Alexander Pechtold z'n kinderen er bij te slepen."