Volledig scherm
Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Mark Harbers in de Tweede Kamer. © ANP

Pendelbus asielzoekers Ter Apel wekt woede PVV

De PVV in de Tweede Kamer is woedend dat er in Ter Apel een aparte pendelbus gaat rijden om overlastgevende asielzoekers daar te vervoeren.

Staatssecretaris Mark Harbers kondigde dat gisteren aan na een bezoek aan de gemeente Westerwolde.

Buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen zou geteisterd door asielzoekers die stennis schoppen en soms zelfs chauffeurs bedreigen. Het zou veelal gaan om asielzoekers van de aanvraag voor een verblijfsvergunning is afgewezen. Vervoerder Qbuzz drong vanwege de onrust al aan op een speciale ‘asielbus’, om zo de andere reizigers ook te ontzien.

De PVV vindt echter dat Harbers met zijn voornemen ‘asieltuig beloond wordt’ met een eigen buslijn, schrijft Tweede Kamerlid Sietse Fritsma (PVV) in Kamervragen aan Harbers.

Hij stelt daarin overigens zelf voor een pendeldienst in het leven te roepen tussen Ter Apel en Marrakech, ‘om dit asieltuig daar eruit te gooien’.

  1. Wiebes: afbouw van gaswinning en herstel van schade in Groningen moet sneller
    live twitter

    Wiebes: afbouw van gaswinning en herstel van schade in Groningen moet sneller

    De afbouw van de gaswinning in Groningen en het herstel van de schade gaan nog niet snel genoeg. Dat heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vanmiddag voorafgaand aan een debat over de gaswinning in het noorden van Nederland gezegd, dat al gepland stond. ,,We willen méér vaart en méér tempo.” Verslaggever Peter Winterman is bij het debat en twittert live mee. Zijn tweets zijn onderaan dit artikel te vinden.