Volledig scherm
© ANP

Pers ziet af van Politicus van het Jaar-verkiezing

De parlementaire pers kiest dit jaar geen politicus van het jaar. Er is onvoldoende animo en draagvlak onder de leden, meldt de Parlementaire Pers Vereniging (PPV). Vorig jaar ging de verkiezing ook al niet door. 

'Ook in de nabije toekomst zal het bestuur de verkiezing niet meer organiseren', laat de PPV weten. Vorig jaar werd de prijs ook al niet uitgereikt, vanwege een tekort aan uitgebrachte stemmen (31 van de ongeveer 160 leden). De leden twijfelden toen al of de vereniging de verkiezingen nog wel moest organiseren.   

Dit besluit betekent waarschijnlijk nog niet het einde van de verkiezing, omdat BNN/VARA interesse zou hebben de prijs over te nemen. 'De omroep mag in dat geval gebruikmaken van het mailbestand van de vereniging, maar is verder zelf verantwoordelijk voor de spelregels en toekenning van de prijs.' 

Prijs

De prijs wordt sinds 1973 uitgereikt. In 2015 ging die naar VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Bij EenVandaag kiest het publiek nog wel een politicus van het jaar. Dit jaar ging Thierry Baudet (Forum voor Democratie) met de eer aan de haal.