Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

206 reacties

 • van der Have Jacques

  1 maand geleden
  Ik sta volledig achter de stap van Pieter Omtzigt, de manier waarop het CDA tegenwoordig omgaat met mensen die zich inzetten voor de burger is niet zoals het een partij behoort te gedragen. Ik erger me al tijden aan de cultuur die er heerst bij sommige prominenten van de partij, zie ook de schandalen in Limburg met deze mensen. Er is iets volkomen mis met deze partij. J.van der Have
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Nobert Schooten, zie je liever Swyrt van Lienden als vervanger want mijns inzien is er geen CDA- er die capabel is om mee te regeren het na van Agt allemaal machts hebbers die geen oog heeft of hebben voor de samenleving of te wel het volk. Niemand kan zeggen of Pieter Omtzigt geschik is. Hij en R. Leyten die heeft gezorgd dat er wat aan gedaan werd bij de kindertoeslagen dus hij is bijter
 • S Steers

  1 maand geleden
  Als Pieter Omtzigt een partij begint op basis van openheid, integriteit en menslievendheid, oftewel in de praktijk neer wil zetten waar hij zijn boek over schreef, dan heeft hij mijn stem. En zou ik best mee willen werken in die partij om bij te dragen aan een fatsoenlijk land, rechtvaardig, integer en openhartig, met aandacht voor alle mensen.
 • Norbert Schooten

  1 maand geleden
  Hans Laats, inderdaad het is klaar met Pieter omtzigt, want hij is niet geschikt voor de politiek. En zijn spelletjes houden we al helemaal niet van.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Antwoord op Norbert Schopten. De CDA kan inderdaad iemand anders op de plaats van Pieter Omtzgt zetten en dat is Swyrt van Lienden hij is goed in manipuleren, liege/ bedriegen en iemand een poot uitdraaien en een zetel krijgen in de Kamer😲.Het is klaar met het bejegend van Pieter Omtzigt. Hij vecht tenminste voor rechtvaardigheid dat kan men niet zeggen van de rest CDA-ers.