Pieter Omtzigt én slachtoffers toeslagenaffaire mogen meepraten over formatie

VIDEODe formerende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie willen binnenkort om tafel met Kamerlid Pieter Omtzigt, ouders van de toeslagenaffaire en de top van de Belastingdienst, het UWV en De Nederlandse Bank. Dat hebben informateurs Wouter Koolmees (D66) en Johan Remkes (VVD) vanmiddag gezegd op een persconferentie.

87 reacties

 • Math Stevens

  1 jaar geleden
  Kan iemand mij misschien vertellen wat er allemaal aan de hand is aangaande eerlijkheid en vertrouwen binnen onze democratie?? Een kabinet wat weggestuurd is neemt toch weer plaats en gaat gewoon verder op de weg die ze ingeslagen hebben nl een weg die enkel door hun bewandelt mag worden. Leugens en bedrog worden niet afgestraft, gezinnen worden uit elkaar gerukt. Veroorzakers worden niet aangepakt en er word gegoogeld met woorden zodat de indruk word gewekt dat ze er alles aan doen??
 • Jelle Lousberg

  1 jaar geleden
  Je ziet nu al dat de Kamer veel minder ruimte voor inbreng zal krijgen dan Remkes en anderen eerder wensten: er wordt weliswaar een coalitieakkoord opgesteld met de focus op het 'wat' en 'waarom', maar 'vervolgens wordt een regeerprogramma opgesteld waarin de nadruk ligt op het hóé’, aldus Remkes. Dit is toch niet bepaald een nieuwe bestuurscultuur, toch? Als het kabinet over zowel het 'wat' als 'hoe' beslist, dan wordt het weer een dichtgetimmerd akkoord, met weinig ruimte voor de Kamer.
 • Marijke Hauwert

  1 jaar geleden
  Demken ze nu echt dat ze door jan en alleman uit te nodigen deze formatie hierdoor een schijn van democratie krijgt. Waar blijevn alle gepensioneerden en AOW-ers, die al ruim 10 jaar op hetzelfde niveau zitten. Ons inkomen gaat stelselmatig achteruit, het wordt onderhand een dubbele inflatie. Mensen namens alle 66-plussers enorm bedankt, voor de oprechte aandacht voor ons achtergebleven inkomen, we bijten wel op een houtje.
 • De lange

  1 jaar geleden
  Zou het niet verstandiger zijn om na al het spektakel toch maar de keuze te maken voor nieuwe verkiezingen? Dan zal mevrouw Kaag een toontje lager zingen wanneer ze ontdekt dat haar zetelwinst niet alleen verdampt maar zelfs wel eens lager kon uitvallen dan bij de verkiezingen van het vorige kabinet. De zelfingenomenheid van haar om premier te willen worden is volgens mij alleen maar een tussenstap om een gooi te doen naar de functie van ofwel het presidium van Europa ofwel van het E.P.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Dat gedupeerden uitgenodigd worden voor een gesprek, nou een praatje, die worden toch alleen voor kennis geving aan genomen door de informateur's en de coalitie partijen en gaan verder met de orde van de dag met het vooruitzicht dat gedupeerden nog langer moeten wachten en in onzekerheid blijven hangen.