Pieter Omzigt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omzigt.

Pieter Omtzigt: ‘Er is een harde clash geweest tussen mijn idealen en die van anderen’

InterviewPieter Omtzigt is al meer dan honderd dagen thuis, in Enschede. Met een burn-out. Over een week keert hij terug in de Tweede Kamer, waar hij de afgelopen maanden de meest besproken man was. Hij moest op zijn tong bijten, om maar niet te reageren. Dit is zijn verhaal.

46 reacties

 • mannita sierink

  2 jaar geleden
  zeer gewaardeerde pieter,man wat ben jij welkom,ze hebben er nog een grotere puinhoop van gemaakt dan voor jij ziek werd!!! ik wens jouw heel veel kracht en wijsheid toe,en dat het ty mag keren! joep goed gezegd!! o en graag een stuk veiliger en eerlijker! dat geweld en die leugens komen mij niet alleen de oren uit!!
 • Joep Meij

  2 jaar geleden
  Ik hoop zo dat Nederland weer een sociaal land word. Een betaalbaar land . Waar iedereen kan wonen en boodschappen kan betalen Waar de zorgkosten betaalbaar blijven Waar mensen weer vertrouwen in de overheid hebben omdat die voor ons staan Zet hem op meneer Omzigt ! ! De eerste stap is gezet
 • van der Beek

  2 jaar geleden
  Ik heb inmiddels de hele "draad" van reacties gelezen, Gelukkig zijn de meeste reacties positief maar uiteraard zijn de "azijnpissers en kruikenzeikers" ook aanwezig. Politiek, althans de huidige, vind ik een giftige slangenkuil, wie niet "meeloopt" in een partij, wordt direct weggezet als "afvallige. De waarheid over het "reilen en zeilen" is nu eenmaal hard. Waren er maar meer mensen als Pieter Omtzigt, die de ware aard van politici in beeld bracht". Pieter, ik wens je sterkte volgende week.
 • H Meijer

  2 jaar geleden
  @ Eleveld :Het CDA op een christelijk sociaal pad terugloodsen, zoals u oppert, is vechten tegen de bierkaai! Verspilde energie,een utopie. Waar denkt u anders dat Pieter Omtzigt een burn-out van heeft opgelopen? Laat Pieter de verkregen invloed gebruiken om zijn eigen idealen voor de nederlandse bevolking na te streven en niet het CDA laten profiteren van de populariteit die hij met zijn integriteit en belangenbehartiging voor het nederlandse volk verkregen heeft. Parels voor de zwijnen!
 • H.J. Eleveld

  2 jaar geleden
  Pieter heel idealistisch om alleen verder te gaan, alhoewel het m.i. nog idealistischer was geweest als je de verkregen invloed in het CDA had benut om het CDA OP EEN Christelijk-sociaal pad terug te loodsen.! De geest is er rijp voor geweest.! Jammer maar je kunt altijd nog terugkomen op je keuze en toch de dwalingen in de partijleiding aan te pakken.! Dat had gescoord.!!