Pieter Omtzigt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt. © AD

Pieter Omtzigt: Terugkeer naar het CDA is uitgesloten

Pieter Omtzigt sluit een terugkeer naar het CDA uit. Hij hervat op 15 september zijn werk als Tweede Kamerlid na afwezigheid van een halfjaar vanwege een burn-out en doet dat onafhankelijk, als Groep Omtzigt. „Ik heb een weloverwogen besluit genomen”, zegt Omtzigt in het eerste interview dat hij geeft sinds hij in maart ziek werd.

41 reacties

 • B Peper

  8 maanden geleden
  Omtzigt koos voor de slachtofferrol waar hij het ook met een kwinkslag af had kunnen doen. De pers smulde er van, verontwaardiging alom, met Omtzigt eerst nadien pas echt gevangen gekomen in zijn slachtofferschap waar het lastig uitkomen is.
 • de Kooker

  8 maanden geleden
  @Norbert Schooten. Uw reactie zegt toch meer over uzelf dan over Omtzigt. Het CDA is nergens zonder Omtzigt. Dat hele CDA en de VVD deugt van geen kant.
 • Theo Boerboom

  8 maanden geleden
  Pieter was de positieve politicus bei het CDA, en Flopke de negatieve! Wanneer zet het CDA voor laatstgenoemde eindelijk zijn roze bril af?! Die bril past sowieso niet bij een CDA..
 • Mijntje Spek

  8 maanden geleden
  Veel succes in je verdere loopbaan! Het is je van harte gegund!
 • Carolien Kuijten

  9 maanden geleden
  Hoop op nieuwe verkiezingen en dan krijgt Pieter Omtzigt zeker mijn stem. En met BBB idd zou hij waarschijnlijk heel ver kunnen komen, als mensen eens gaan nadenken over hoe het nu gaat allemaal. Doorgaan van dit kabinet met totaal geen enkele binding met de verkiezingsuitslag moet gewoon stoppen. Dit gedram moet stoppen.