Exterieur van de kliniek Altrecht Aventurijn. Verdachte Michael P. (inzetje) in de zaak Anne Faber verbleef in de kliniek.
Volledig scherm
Exterieur van de kliniek Altrecht Aventurijn. Verdachte Michael P. (inzetje) in de zaak Anne Faber verbleef in de kliniek. © ANP

Plan: na twee jaar alsnog tbs voor weigeraar onderzoek

Rechters moeten meer mogelijkheden krijgen om tbs op te leggen aan criminelen die weigeren mee te werken aan onderzoek naar hun psyche. Twee jaar na het opleggen van een celstraf moet er nog een moment komen waarop alsnog tbs kan worden opgelegd.

  1. Woedende reacties op voetbalfeest Tilburg: ‘Dit zet alles weer op achterstand’
    video

    Woedende reacties op voetbal­feest Tilburg: ‘Dit zet alles weer op achter­stand’

    Er wordt massaal verontwaardigd gereageerd op het grote voetbalfeest in Tilburg gisteravond, waarbij honderden Willem II-supporters de coronaregels hebben overtreden. Politici snappen niet dat de Tilburgse burgemeester Theo Weterings toestemming gaf voor het feest, ministers noemen de overtredingen ‘zorgelijk’ en ‘onverantwoord’. Bezorgde burgers willen dat Weterings aftreedt en het plaatselijke ziekenhuis betreurt dat de regels niet zijn nageleefd. Willem II-directeur Van Geel vindt wel dat de gemeente Tilburg de juiste afweging heeft gemaakt.