Als het aan nieuwe Europese regels ligt, gaan plastic frietbakjes in de ban.
Volledig scherm
Als het aan nieuwe Europese regels ligt, gaan plastic frietbakjes in de ban. © ANP

Plastic verpakkingen gaan in de ban: ‘Ook voor de patatbakker wordt het lastig’

UpdateBrussel bindt de strijd aan met plastic verpakkingen. Te grote dozen van webshops, weggooiflesjes shampoo in hotels en plastic stickers op fruit worden aan banden gelegd. Een stap die volgens experts gigantische gevolgen zal hebben voor bedrijven.

196 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Google even "products made of plastics", en ja vele producten zoals: condooms, theezakjes, kleren, bestek, en kauwgom zijn gemaakt van plastic. Verders: Onlangs hebben epidemiologische studies bewezen dat fluoride in drinkwater is een neurotoxisch middel, die menselijke ontwikkeling en intelligentie bij kinderen vermindert, waardoor het in dezelfde categorie wordt geplaatst als toxische metalen lood, methylkwik, arseen en polychloorbifenylen. Geloof mij aub niet, zoek dat ook maar even zelf op..
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  @Karel Tichmann: Plastic condooms? Jij hebt zeker heel veel kinderen. Theezakjes zijn echt niet van plastic net zoals mijn kleren en bestek en kauwgom niet van plastic zijn. Verder noem je een hele lijst op waar mogelijk wat plastic aan te pas komt maar ook niet altijd.
 • D.P. Schreuders

  2 maanden geleden
  De Patatzakken van Bram Ladage hebben wel een plastic binnenkant hoor en vroeger niet, maar dit is wel een begin en waarom ook niet?
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  De patatbakker wordt zijn leven moeilijk gemaakt. Maar met deze producten, die ook van plastic zijn gemaakt hebben ze geen probleem: Vliegtuigen, Auto’s, Sportkleding,Tennis Rackets, Medische stents, Brillen, Supermarktkarren, Bestek, Keukengerei, Kauwgom, Theezakjes. Koffiebeker, Pleisters, Tandpasta , Nagellak, alle Fris Drankflessen, Medische componenten, Buitenmeubels, Speelgoed, Bagage, Auto-onderdelen, Draadisolatie, Woonvloeren, Gevelbekleding, Brillen, Kleding , Schoenen, Condooms.
 • Hendrik Vosbergen

  2 maanden geleden
  Verbieden verbieden verbieden, wat een incompetente bende. 500 miljoen Europeanen van het plastic af, 350 miljoen Amerikanen die het blijven gebruiken, een miljard Chinezen die het blijven gebruiken en anderhalf miljard Indiers. Netto impact, nul komma nul.