Jaap van Dissel (RIVM) tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer over het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap van Dissel (RIVM) tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer over het coronavirus. © ANP/Bart Maat

Plots kwam het besef dat corona blijft: ‘Zondag zei Van Dissel: leer ermee leven’

analysePremier Rutte wil ‘samen naar de eindstreep’ van de coronacrisis. Maar onderweg maakt zijn kabinet soms rare bochten. De avondklok blijft, kappers gaan voor universiteiten. Hoe kwam deze gewaagde versoepelingsstap tot stand? 

14 reacties

 • J.H. van den Heuvel

  2 jaar geleden
  Als de Nederlandse bevolking had meegewerkt was het corona al lang weg. Ik had ook Corona in Dec 2020. Ik heb me toen laten testen omdat mijn vrouw als verpleegkundige dit virus ook kreeg. Ik ben 1 MAAND thuis gebleven. Boodschappen via internet gedaan. Ik heb geen KIP besmet. Het was NIET MOEILIJK. Iedereen kan dat. Vorig jaar julie was het bijna opgelost. Gaan mensen hutje mutje in Spanje naast elkaar zitten.......
 • J. Trip

  2 jaar geleden
  Volledig met de eerste reactie eens! Hou eens op met zeuren hoe zwaar je het hebt en denk eens aan al die mensen die een dierbare zijn verloren en aan de mensen in de zorg die al een jaar aan het buffelen zijn om het hoofd boven water te houden en vertel me dan nog eens hoe vervelend je het vindt dat je niet 20 broeken kan passen in de primark of midden in de nacht in het park kan gaan lopen
 • Peter van der Leek

  2 jaar geleden
  En waarom roept van Dissel dat nou? Ik mis een beetje de onderbouwing. Of is dit weer het doemdenken, uitgaan van worst case cenario? Er is namelijk genoeg positief nieuws lijkt mij, aandeel britse variant is veel lager dan gedacht, en de vaccins werken zelfs nog beter dan verwacht blijkt nu uit studies in Engeland en Israel. De medische wetenschap heeft de afgelopen 100 jaar afgrekend met vele nare ziektes dankzij vaccins, deze lukt ook wel. Heb vertrouwen!
 • ad hoefnagel

  2 jaar geleden
  In België avondklok pas middernacht, scholen en winkels open. Heeft dat Brits virus geen Belgisch visum of wat? Zijn we elkaar niet onnodig gek aan het maken met theoretische modelletjes met te snel gedane aannames?
 • J.A. den Brinker

  2 jaar geleden
  Wordt het geen tijd dat het Rivm eindelijk iemand aan het roer zet die wel verstand van zaken heeft, want deze persoon in questie de hr. van Dissel zegt de ene keer dit en de andere keer weer dat en Rutte moet opstappen en zo de eer aan zichzelf houden. Want ik krijg steeds meer het idee dat hij de alleenheerser in Nederland wil worden.