PvdA en GroenLinks willen als één blok de formatie in: ‘Dit is iets groots’

videoDe PvdA en GroenLinks willen daadwerkelijk samen de formatie in, als één onderhandelingsteam en met één fractie in de Tweede Kamer als het over de kabinetsvorming gaat. ,,Er is iets bijzonders gebeurd, de samenwerking is innig geworden.’’ Toch is dit voor de VVD niet genoeg, laat een partijwoordvoerder weten. ,,Dit verandert onze positie niet.’’

144 reacties

 • Cock de Graaf

  3 maanden geleden
  In 2013 tekende de PvdA bij het kruisje van de VVD om de verhuurderheffing op alleen sociale huurwoningen te gaan heffen. Toen zat de PvdA nog met de VVD in de regering. Dus met diezelfde Spekman als voorzitter en met Samson. Toen al verloochende de PvdA hun idealen, waarvoor ze ooit zijn opgericht. Met als gevolg: meer dan 110.000 sociale huurwoningen zijn verkocht door woningbouwverenigingen aan investeringsmaatschappijen, waaronder een investeringsmaatschij van miljardair Soros.
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. Lianne PLOUMEN zei over de samenwerking met GL:" Wij willen dit" . Wij, dus zij en Jesse Klaver. Het is reeds bewezen bij de vorige Kabinet dat een coalitie met de PvdA niets/ niks is het resulteerde de kindertoeslagen affaire en bezuinigingen in de zorg. De PvdA is niet meer voor de gewone man maar voor de ELITE met als D66.
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Alsjeblieft geen GroenLinks en pvda in een regering dat is nog nooit een succes geworden,niet onder den Uyl niet onder kok,dat waren alleen maar mislukkingen
 • Peter de Jong

  3 maanden geleden
  Dat deze Kaag coalitie in een vrij land als Nederland de kans zou krijgen om haar totaal achterhaalde socialistische ideeën over een met staatsgeweld opgelegde (dus onechte) 'gelijkheid' en 'solidariteit' te realiseren, is verbijsterend. Het geeft wel aan hoe diep het morele niveau van de Nederlandse politiek is gezonken. Een natte krant komt er nog bovenuit.
 • Marian van der Pijl

  3 maanden geleden
  Nederland moet in dit soort zaken ophouden met "polderen". Recht door zee is ons motto, toch. Zorg dat je als land, de ander ,tolken e.d., recht in de ogen kan kijken en zeggen. Ik was een "goede huisvader/moeder".