PvdA en GroenLinks willen als één blok de formatie in: ‘Dit is iets groots’

videoDe PvdA en GroenLinks willen daadwerkelijk samen de formatie in, als één onderhandelingsteam en met één fractie in de Tweede Kamer als het over de kabinetsvorming gaat. ,,Er is iets bijzonders gebeurd, de samenwerking is innig geworden.’’ Toch is dit voor de VVD niet genoeg, laat een partijwoordvoerder weten. ,,Dit verandert onze positie niet.’’

141 reacties

 • Cock de Graaf

  1 jaar geleden
  In 2013 tekende de PvdA bij het kruisje van de VVD om de verhuurderheffing op alleen sociale huurwoningen te gaan heffen. Toen zat de PvdA nog met de VVD in de regering. Dus met diezelfde Spekman als voorzitter en met Samson. Toen al verloochende de PvdA hun idealen, waarvoor ze ooit zijn opgericht. Met als gevolg: meer dan 110.000 sociale huurwoningen zijn verkocht door woningbouwverenigingen aan investeringsmaatschappijen, waaronder een investeringsmaatschij van miljardair Soros.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Lianne PLOUMEN zei over de samenwerking met GL:" Wij willen dit" . Wij, dus zij en Jesse Klaver. Het is reeds bewezen bij de vorige Kabinet dat een coalitie met de PvdA niets/ niks is het resulteerde de kindertoeslagen affaire en bezuinigingen in de zorg. De PvdA is niet meer voor de gewone man maar voor de ELITE met als D66.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Alsjeblieft geen GroenLinks en pvda in een regering dat is nog nooit een succes geworden,niet onder den Uyl niet onder kok,dat waren alleen maar mislukkingen
 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  Dat deze Kaag coalitie in een vrij land als Nederland de kans zou krijgen om haar totaal achterhaalde socialistische ideeën over een met staatsgeweld opgelegde (dus onechte) 'gelijkheid' en 'solidariteit' te realiseren, is verbijsterend. Het geeft wel aan hoe diep het morele niveau van de Nederlandse politiek is gezonken. Een natte krant komt er nog bovenuit.
 • Marian van der Pijl

  1 jaar geleden
  Nederland moet in dit soort zaken ophouden met "polderen". Recht door zee is ons motto, toch. Zorg dat je als land, de ander ,tolken e.d., recht in de ogen kan kijken en zeggen. Ik was een "goede huisvader/moeder".
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?