Attje Kuiken
Volledig scherm
Attje Kuiken © ANP

PvdA: minimumloon naar 14 euro in ruil voor steun begroting

Als het kabinet voor de begroting steun wil van de PvdA in de Eerste Kamer zal er iets aan de ongelijkheid in Nederland moeten worden gedaan. De kersverse PvdA-leider Attje Kuiken zei bij WNL op Zondag dat ze zal aandringen op een hoger minimumloon van 14 euro en het aanpakken van schijnconstructies, zodat meer mensen een vast contract kunnen krijgen.

144 reacties

 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Wat Wtf serieus dat menen ze niet heeft al veel te lang geduurd maakt er maar 15 euro netto van! Het is bezopen dat mensen in de zwaarste beroepen het minste verdienen!!Behalve als je een manager bent dan verdien je bijvoorbeeld 100 euro per uur!
 • rene van der weck

  3 maanden geleden
  Leuk, ik werk in de beveiliging en heb na een aantal jaar bijna 15 euro per uur, wordt dit dan ook aangepast of verdient ineens iedere beginnende werknemer op het zelfde loon als wat ik na 8 jaar bereikt heb?
 • Mark Vermeulen

  3 maanden geleden
  Een echte reactie van een socialist: vooral andermans geld uitgeven, in dit geval dat van middenstanders. 25% loonstijging zal een forse klap zijn. En waar wordt dat minimumloon betaald? in veel service gerichte beroepen. De kapper zal dus 25% duurder worden, evenals de horeca. En dan weer klagen over de almaar stijgende inflatie. Kortom, het lijkt iets op te lossen maar het resultaat zal waarschijnlijk negatief zijn.
 • Hans de Laat

  3 maanden geleden
  Ik lees 102 miljoen aan wapens geleverd en onwrikbare steun door onze MP toegezegd aan de Oekrainers. Van mij mag het maar dan word het ook tijd om de problemen van veel NL'ers niet meer te bagatelliseren en vooruit te schuiven omdat dat hem beter uitkomt. Minimum loon verhogen lijkt heel fraai maar dat word direct doorberekend in de prijzen dus aan de streep hou je niets over. Optie is om eens te bekennen wat 300 alleenstaanden gelukzoekers in een hal al 7 maanden ons kosten. Stop dar eens mee.
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. Attje Kuiken zal overstag gaan als zij, de belofte van Rutte en Kaag krijg? betreffende de minimum loon van 14 euro kan verzilveren en de rest zoals de AOW laat ontkoppelen zoals de PvdA ooit de AOW heeft versoberd. De PvdA is niet meer voor de arbeiders op de werkvloer maar is een stiefkindje van de VVD en D66 die hand in hand door Den Haag loopt. Zij de PvdA-ers behoren tot de onderklas van de "Elite"