Een zwangere vrouw wacht op de trein.
Volledig scherm
Een zwangere vrouw wacht op de trein. © Shutterstock

PvdA: ‘Zwangere vrouw gratis eerste klas in de trein’

De PvdA wil dat zwangere vrouwen in de laatste vier maanden van hun zwangerschap gratis eerste klas mogen reizen in de trein. Daarmee moet Nederland in de voetsporen treden van België, waar hoogzwangeren nu al een streepje voor hebben op het spoor.

41 reacties

 • Marianne Bakker

  1 maand geleden
  Waarom zwangere vrouwen. Zijn ouderen en zieke mensen niet gelijk zodat zij ook van deze regeling gebruik kunnen maken. Er zijn ook andere mensen die moeilijk kunnen reizen en hun beperkingen hebben. Zwangere vrouwen hebben een gezonde ziekte en kunnen dus op de normale manier reizen. Waarom al die uitzonderingen. Iedereen is gelijk.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Zelfs de zon gaat niet voor niets op, ook daar betaal je belasting voor. Ik vind dat we eens goed moeten nadenken of we mensen die kinderen hebben nog wel ongelimiteerd van voordelen moeten voorzien. Kinderbijslag tot een bepaald aantal kinderen bijvoorbeeld. Het is niet meer van deze tijd om iedereen maar mee te laten betalen aan iemands kinderwens. Ouderen betalen nog steeds mee voor de kinderwens van mensen die 5 of 6 kinderen willen. Dat moet maar eens ophouden vind ik.
 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  De eeuwige fout van socialisten, gratis bestaat niet, het betekent dat een ander voor de kosten opdraait.
 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  Als ik in België met de trein reis en er is geen plaats vrij in 2de klas ga ik in 1ste klas zitten. Laat de controleur maar komen !
 • Korbee

  1 maand geleden
  Even een reactie van een vrouw: zwangerschap is geen ziekte. Er is voor gevochten om het iets normaals te laten zijn. Dan moet dat ook zo behandeld worden. Dus ook geen voorrang bij de priority seats als deze gebruikt wordt door iemand uit die doelgroep. Of alle mensen uit die doelgroep ook laten verkassen naar de eerste klasse als "hun" stoelen bezet zijn. Sorry hoor, maar is dit nu echt het resultaat van het gevecht om gelijkwaardigheid?