Volledig scherm
Geert Wilders © EPA

PVV moet overbelaste medewerkster compenseren

De PVV moet een oud-medewerkster 30.000 euro betalen als compensatie voor structureel overwerk. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Haag vanmiddag. 

De perswoordvoerster was een van de medewerkers die 's avonds en in het weekend bereikbaar moesten zijn. Toen haar collega lijsttrekker werd voor de Provinciale Staten, nam ze ook diens piketdiensten over, waardoor ze alle avonden en weekenden paraat moest zijn.

Ondanks verzoeken bleef extra betaling daarvoor uit en de vrouw raakte overwerkt, voor de tweede keer, en raakte in een zware depressie. Het hof verwijt het de partij van Geert Wilders dat niets is gedaan om de vrouw te beschermen tegen overbelasting.

De PVV stelt in een reactie dat de medewerkster ook verwijten treffen, ‘waarbij wij als werkgever erkennen dat wij een grotere verantwoordelijkheid dragen. Wij hebben daarom maatregelen getroffen om herhaling van diezelfde verwijten te voorkomen’.

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.