Volledig scherm
Felix Klos © Marco Okhuizen

Rechterhand Pechtold wil voor D66 Europa in

D66’ers verdringen zich om lijsttrekker te mogen worden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019. Na de europarlementariërs Sophie in ’t Veld en Marietje Schaake heeft nu ook de jonge Felix Klos (1992) zich gemeld als kandidaat.

Klos werkt voor de Tweede Kamerfractie van D66 en geldt als rechterhand van Alexander Pechtold. Hij schrijft onder meer mee aan de speeches van de D66-leider. Klos studeerde aan de prestigieuze universiteit van Oxford en is historicus en politicoloog. Hij schreef een vuistdik boek over de onderbelichte rol van de Britse premier Winston Churchill als ‘Vader van Europa’ bij de totstandkoming van de Europese Unie.

Op zijn website felixklos.eu stelt hij dat de tijd is gekomen voor ‘mijn generatie’. ,,Met onbevangenheid en durf wil ik het voortouw nemen. Want de strijd voor het Europese ideaal heeft alle kracht van een nieuwe Europese generatie—en iedereen die zich erbij wil aansluiten—nodig”, schrijft Klos. Om mee te mogen doen aan de lijsttrekkerstrijd moet de jonge D66’er nog wel voldoende steunbetuigingen binnen zien te halen van partijgenoten.