Thierry Baudet (FvD), Wybren van Haga (inmiddels geen FvD'er meer) en Geert Wilders (PVV) overleggen in de Tweede Kamer
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet (FvD), Wybren van Haga (inmiddels geen FvD'er meer) en Geert Wilders (PVV) overleggen in de Tweede Kamer © Hollandse Hoogte / ANP

Rechtse partijen maken vaak ruzie: ‘Als je denkt dat je de Messias bent, accepteer je geen andere profeten’

Politiek verslaggever Hans van Soest bespreekt in de rubriek Onder Politici elke week wat er speelt in Den Haag. Deze week: Waarom er een rechtse meerderheid is, maar er geen rechts kabinet komt.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoerbaar, ministerie in beroep

    Wob-verzoeken binnen twee maanden voldoen ‘niet uitvoer­baar, ministerie in beroep

    Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank. Die droeg het departement vorige maand op binnen twee maanden aan een aantal zogeheten Wob-verzoeken van verschillende media te voldoen. De termijn voor het openbaar maken van de gevraagde informatie is volgens VWS ‘niet uitvoerbaar’. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.